اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
اگر برایتان سوال پیش آمده است که دکوراسیون داخلی چیست و چه سبک های دارد و آیا می توانید با بودجه کمی که دارید منزل خود را به مکانی زیبا و خاص برای خود و خانواده تان تبدیل نمایید، پیشنهاد می کنیم با ما در مقاله دکوراسیون داخلی همراه شوید تا به آسانی روش طراحی دکوراسیون داخلی را بیاموزید و اطلاعات کافی برای برای زیباتر شدن منزل خود را به دست آورید. گروه معماری همستان جهت ارائه خدمات بهتر به علاقمندان اقدام به دسته بندی پروژه های خود تحت عنوان نمونه طراحی دکوراسیون داخلی نموده است و شما عزیزان می توانید با مراجعه به آن پروژه ها را مشاهده فرمایید. اما پیش از آنکه وارد بحث شویم بهتر است توضیحی مختصر درباره اینکه طراحی داخلی یا دکوراسیون داخلی چیست برایتان ارائه دهیم. دکوراسیون داخلی هنر و علمی است برای تقویت فضای داخلی ساختمان اعم از اتاق ها، دفاتر و خانه ها در سبک های مختلف تا فضایی زیبا و کاربردی برای زندگی فراهم شود و این فضا نه تنها به لحاظ بصری زیبا و جذاب باشد بلکه می بایست نیازهای ساکنین ساختمان را برآورده نماید.
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
طراحان داخلی برای اینکه بتوانند هارمونی موزونی بین اجزای داخلی یک ساختمان فراهم کنند نیاز دارند به عناصر مختلفی توجه کنند که شامل برنامه ریزی برای فضای داخل ساختمان، انتخاب رنگ و مواد، مبلمان و وسایل منزل، منسوجات به کار گرفته شده و پارچه ها، لوازم دکوراتیو، نورپردازی داخلی و آنچه از همه مهم تر است توجه به نیاز ساکنین می باشد. در برنامه ریزی برای فضا به این نکته توجه می شود که فضا به چه صورت چیدمان شود، اینکه مبلمان، وسایل خانه و سایر تجهیزات کجا قرار بگیرند تا جریان رفت و آمد در خانه قطع نگردد. از طرفی رنگ و مواد به کارگرفته شده نیز در فضای داخل ساختمان برای بزرگتر جلوه دادن و یا تداعی سبک خاصی از طراحی اهمیت زیادی دارد. رنگ مناسب برای دیوارها، کف ساختمان و مبلمان می تواند ظاهری منسجم و زیبا به فضا ببخشد و متریال به کار گرفته شده در طراحی داخلی با کیفیت می تواند به این زیبایی بیافزاید.
مبلمان و وسایل منزل می بایست در راستای بهبود این هارمونی و تقویت زیبایی فضای داخل ساختمان باشد و همچنین طراحی داخلی در نظر گرفته شده توسط طراح را ارائه نماید. پارچه و منسوجات به کار گرفته شده نیز در به اجرا در آوردن سبکی که برای طراحی دکوراسیون داخلی در نظر گرفته ایم موثر است. جزییات دیگری که می توان به فضای داخل یک ساختمان اضافه کرد شامل تابلوهای نقاشی و تابلوهای هنری، مجسمه ها، گلدان و سایر لوازم شخصی و جانبی می شود که زیبایی فضا را چندین برابر می نماید. علاوه بر نورپردازی نما آنچه به فضای منزل شما احساس صمیمت و لطافت می بخشد نورپردازی داخلی است. استفاده از نورپردازی و روشنایی مناسب می تواند محیط مطلوبی را برای ساکنین ساختمان ایجاد نماید.
دکوراسیون داخلی در سبک های مختلفی انجام می شود و در زیر به انواع محبوب سبک دکوراسیون داخلی اشاره می نماییم.
دکوراسیون داخلی سنتی: زمانی که طراحی داخلی به سبک سنتی صحبت می نماییم منظور المانهای طراحی به سبک کلاسیک و نئوکلاسیک می باشد. در این سبک طراحی از اثاثیه گرانقیمت، پالت رنگهای غنی و پر رنگ، المان ها و جزییات پیچیده و البته چیدمانی متقارن استفاده می شود. این سبک طراحی داخلی کلاسیک شامل سبک های ویکتوریایی و نظیر آن می گردد.
دکوراسیون داخلی مدرن: در سبک مدرن چه طراحی داخلی باشد چه طراحی نمای مدرن، خطوط تمیز و ساده می باشند. جزییات اضافی در طراحی حذف شده و ظاهری مینیمالیستی به فضا داده می شود. معمولا طراحی به سبک مدرن در فضای باز انجام می شود و رنگ های خنثی و متریالی از قبیل شیشه، فلز و بتن در طراحی دکوراسیون داخلی مدرن به کار گرفته می شوند.
دکوراسیون داخلی مینیمالیست: دکوراسیون داخلی می تواند ساده و زیبا باشد، همیشه شلوغ بودن و به کارگیری مبلمان و اثاثیه مزین به معنی زیبایی بیشتر فضا نیست بلکه در برخی از مواقع سادگی محیط زندگی زیبایی آن را چندین برابر می نماید. توجه به کارکرد اثاثیه و همچنین حذف بی نظمی هایی که غیرضروری به حساب می آید فضایی مینیمال و زیبا را برای ساکنین ارائه می کند. پالتی رنگی که برای دکوراسیون داخلی مینیمال در نظر گرفته می شود تک رنگ است.
دکوراسیون داخلی معاصر: پیش از این نیز در مقاله طراحی نما معاصر درباره این نکته گفته ایم که در اکثریت مواقع تصور می شود که معاصر و مدرن به یک معنی هستند ولی اینطور نیست. منظور از طراحی داخلی معاصر روند طراحی است که در زمان حال حاضر جهت طراحی نما و طراحی داخلی مرسوم است. این روش می تواند سبک های مختلفی از طراحی را دربرگیرد.
دکوراسیون داخلی صنعتی: روش طراحی داخلی به سبک صنعتی شامل فضایی شبیه به انبار یا کارخانه می شود که دارای دیوارهایی آجری، تیرهایی فلزی و ترکیب طراحی از مواد خام و پولیش نشده می باشند. در این سبک از طراحی تمایل طراح به ارائه حسی نامتعارف و شهری است.
دکوراسیون داخلی اسکاندیناوی: همانطور که می توانید تصور کنید این سبک طراحی از کشورهای شمال اروپا یعنی کشورهای اسکاندیناویایی الهام گرفته شده است و دلیل محبوبیت آن نیز سادگی، کارایی و البته رنگهای روشن برای نورانی و بزرگتر شدن فضاست. برای ایجاد احساس راحتی همچنین از چوب در متریال طراحی داخلی اسکاندیناوی استفاده می شود.
دکوراسیون داخلی بوهو: در طراحی به سبک بوهو الگوها، بافت ها و البته الهام از چندین فرهنگ و نقطه جهان به صورت ترکیبی استفاده شده است. سبکی غیر متعارف ولی آرامش بخش است که با استفاده از رنگ های گرم و شادی بخش فضای داخل ساختمان را به محیطی مناسب برای زندگی تبدیل می نماید و علاقه مندان به این سبک می توانند به مقاله طراحی ویلا به سبک بوهو مراجعه نمایند.
دکوراسیون داخلی روستیک: سبک روستیک سبکی است الهام گرفته از خانه های روستایی و خانه باغ یا کلبه هایی که از چوب و سنگ تهیه شده اند. پالت رنگی در دکوراسیون داخلی روستیک به رنگ خاکی است و به طور معمولا از وسایل و اسباب و اثاثیه وینتیج یا عتیقه در تزیین ساختمان بهره برده می شود.
دکوراسیون داخلی ساحلی: با الهام گرفتن از زندگی در کنار دریا و ساحل دکوراسیون داخلی ساحلی اغلب به رنگ روشن و حتی ترکیباتی از آبی روشن، سفید و حتی خاکی انجام می شود. مبلمان حصیری و استفاده از صدف و مروارید در طراحی داخلی به سبک ساحلی مرسوم است.
دکوراسیون داخلی آرت دکو: پیش از این در طراحی نما آرت دکو گفته ایم که طراحی به این سبک جسورانه و مملو از اجزایی پر زرق و برق است. در این طراحی داخلی از شیشه و حتی طلا برای طراحی بهره برده می شود تا زیبایی و لوکس بودن خاصی را ارائه کند.
دکوراسیون داخلی آسیایی: در کشورهایی آسیایی اساس زندگی سادگی، تعادل و همچنین توجه به عناصر طبیعی است که الهام گرفته از فرهنگ شرق آسیاست. معمولا در این روش طراحی داخلی از بامبو، چوب، کاغذ برنج و نقوش و مینیاتورهای آسیایی استفاده می شود. یکی از نمونه های این سبک خانه های هانوک در کره جنوبی است
دکوراسیون داخلی منزل یا خانه های مسکونی می بایست بر پایه کاربردی بودن طراحی با توجه به فضای زندگی، راحتی و در دسترس بودن وسایل و اثاثیه و نهایتا جنبه زیباشناختی طراحی گردد. طراحی داخلی منزل مسکونی به عوامل دیگری نیز بستگی دارد که شامل ترجیحات ساکنین، سبک معماری نما و خانه و یکی از عوامل تاثیرگذار یعنی بودجه کارفرما می شود. عناصر کلیدی در طراحی دکوراسیون داخلی همانطور که پیشتر اشاره نموده ایم شامل برنامه ریزی برای نحوه چیدمان خانه و اتاق، اندازه ساختمان مسکونی و استفاده بهینه از فضا و اینکه اسباب و اثاثیه در کجا قرار بگیرد، پالت رنگی که احساس صمیمیت و آرامش به ساکنین القا نماید، رنگ های روشن تر برای اتاق ها تا فضا مطبوع و بازتر به نظر برسد، مبلمان در اندازه درست برای هر اتاق و رعایت محورهای طراحی داخلی انجام شده توسط طراح با سبک انتخاب مبلمان، توجه به کیفیت و راحتی مبلمان نیز اهمیت زیادی دارد، کفپوش با دوام از جمله استفاده از چوب، کاشی، فرش و حتی در برخی مواقع لمینیت، نورپردازی درست، پنجره هایی که با پرده و منسوجات مناسب پوشانده می شوند تا فضای خصوصی حفظ شود و نهایت جزییاتی که معمار به آن در طراحی داخلی توجه می نماید شامل المان های سبک های طراحی است که می بایست برای ایجاد محیطی زیبا و جذاب رعایت شوند که می بایست بر اساس مدیریت بودجه درست صورت گیرد چرا که کارفرما به دنبال طراحی دکوراسیون داخلی به صورت مقرون به صرفه و بدون افت کیفیت می باشد.
در طراحی دکوراسیون داخلی منزل کوچک می بایست برنامه ریزی برای فضا دقیق تر صورت گیرد و این طراحی با خلاقیت همراه باشد چرا که فضا کم و با ارزش است و نمیتوان به آسانی کاربردی بودن طراحی این فضا را نادیده بگیریم. خلاقیت، کاربردی بودن، بزرگتر به نظر رسیدن و زیبایی از جمله نکات مهمی است که به هنگام طراحی ویلا کوچک اهمیت زیادی می یابد. اما نکاتی که به هنگام طراحی داخلی منزل کوچک رعایت می شود شامل موارد زیر است که توصیه می نماییم با هم مرور کنیم.
طراحی دکوراسیون داخلی منزل ایرانی الهام گرفته از هزاران سال میراث فرهنگی و تاریخی ایران است و طراحی ایرانی دارای الگویی پیچیده، رنگ های زنده و تاثیرپذیری قابل توجه از فرهنگ ایرانی می باشد. نقوش به کار رفته در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک ایرانی از الگوهای هندسی پیچیده و یا الگوی گل تبعیت می نماید که در منسوجات، فرش، کاشی و حتی سقف و دیوارها قابل مشاهده است.
علاوه بر نقوش پیچیده استفاده از رنگ های غنی در طراحی داخلی ایرانی یکی از جنبه های جدایی ناپذیر است. رنگ هایی از جمله آبی تیره، قرمز پررنگ و سبز علی الخصوص سبز درباری که با رنگ طلایی و یا متالیک روی نقوش مزین شده اند از نکات مهم طراحی ایرانی می باشد.
به طور معمول در طراحی ایرانی از متریال طبیعی جهت طراحی بهره برده می شود. چوب، سنگ، خاک رس و آجر از جمله مواد و مصالحی هستند که احساس خوشایند و دنج بودن خاصی در دکوراسیون داخلی ایرانی ایجاد می نمایند که نه تنها زیبا هستند بلکه در بسیاری از مواقع برای تنظیم آب و هوای گرم در فصول گرم سال به کار برده می شوند.
مبلمان به کار گرفته شده در دکوراسیون ایرانی تزیین شده و دست ساز با چوب حکاکی شده دارای طرح های پیچیده و نقوش گل و گیاه هستند و حتی طرحهای منبت کاری شده نیز می باشند و لازم به ذکر است به هنگام چیدمان مبلمان توجه می شود که مبلمان روی فرش قرار نگیرد تا زیبایی فرش به درستی در معرض نمایش قرار گیرد.
یکی از نکات مهم طراحی دکوراسیون داخلی منزل ایرانی توجه به جزییات معماری از جمله درهای قوسی شکل، سقف گنبدی، راهروهای طاقدار می باشد و اگر به عمارتهای قدیمی سر زده باشید استفاده از پنجره های مشبک به جهت تهویه هوا و حفظ حریم شخصی بسیار رایج می باشد.