طراحی

طراحی نمای آلومینیومی

طراحی نمای آلومینیومی

فلزات از اجزای اصلی ساختمان ها به حساب می آیند از اسکلت گرفته تا طراحی نما از این متریالها بهره برده می شود. نمای فلزی در انواع مختلف طراحی و تهیه می شود و یکی از رایج ترین انواع فلزات که برای نماسازی به کار برده می شود شامل آلومینیوم می باشد که در بین کارفرمایان و طراحان نما محبوب و پرکاربرد است. آلومینیوم مشکلات آهن را نداشته و در معرض آب و اکسیژن دچار پوسیدگی نمی شود.از آنجایی که مقاومت و استحکام بالایی دارد یکی از متریالهای مناسب برای نماسازی می باشد و از طرفی آلومینیوم دارای وزن کم و انعطاف پذیری بالاست. به طور معمول از آلومینیوم به صورت پانلهای کامپوزیت در طراحی نما استفاده می گردد.

اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.

نمای آلومینیومی چیست؟

نمای ساختمان آلومینیومی

نمای ساختمان آلومینیومی

نمای ساختمان نقش مهمی در زیبایی سازه دارد و متریال به کار گرفته شده برای طراحی نما می تواند روی عملکرد و البته بهره وری انرژی در ساختمان تاثیر گذارد. آلومینیوم خواصی دارد که این متریال پرکاربرد طراحی نما را به گزینه ای محبوب تبدیل نموده است.

کاربرد نمای آلومینیومی ساختمان

کاربرد نمای آلومینیومی ساختمان

کاربرد نمای آلومینیومی ساختمان

به طور کلی می بایست اشاره نماییم که نمای آلومینیومی در طراحی نمای مدرن به کار گرفته می شود و نمی توان در ساخت ویلا کلاسیک یا برای مثال نمای نئوکلاسیک از پنلهای آلومینیومی استفاده کرد. ساختمان های تجاری، برج های مسکونی و البته تاسیسات صنعتی نیز از نمای آلومینیومی بهره می برد. البته می بایست اشاره نماییم که از آلومینیوم طراحی نما معاصر به ویژه در حوزه معماری پایدار استفاده می گردد.
برج های تجاری، متجمع های اداری و مراکز تجاری نیاز به نمایی زیبا و مدرن دارند و به دلیل عدم دسترسی آسان به نمای ساختمان نیاز است که نما دوام زیادی و البته نیاز کم به تعمیر و نگهداری داشته باشد و از این رو نمای آلومینیومی گزینه ای کاربردی برای این ساختمان ها به حساب می آید. از طرفی می توان از نمای آلومینیومی و نمای فلزی برای ایجاد ویترین برای فروشگاهی مدرن و شیک استفاده کرد. آلومینیوم ظاهری براق و مینیمال دارد و برای آپارتمان ها، خانه هایی با طراحی نما معاصر و نمای مدرن مناسب می باشد. از طرفی مدارس، کالج، دانشگاه ها، موزه، تئاتر، استادیوم ورزشی، هتل های مدرن، رستوران ها، بیمارستان و مراکز پزشکی، فرودگاه ها، ایستگاه های قطار و اتوبوس، ساختمانهای صنعتی نیز از نمای آلومینیومی بهره می برند.

ویژگهای نمای آلومینیومی

ویژگهای نمای آلومینیومی

ویژگهای نمای آلومینیومی

نماهای آلومینیومی مشخصات مهمی دارند که شامل وزن کم، دوام بالا، انطباق، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی، نیاز کم به تعمیر و نگهداری، قابلیت بازیافت شدن و عملکردهای حرارتی می باشد. آلومینیوم از وزن کمی برخوردار است در نتیجه کار کردن با آلومینیوم آسان است و البته نهایتا وزن ساختمان نیز به دلیل سبک بودن نمای آلومینیومی کاهش خواهد یافت. از طرفی نمای آلومینیومی در برابر خوردگی، زنگ زدن و اکسایش مقاوم می باشد و از این رو برای بهره برداری به صورت نمای بیرونی برای ساختمان های صنعتی، تجاری و مسکونی مناسب است. نگهداری از نمای آلومینیومی به دلیل ویژگی های گفته شده به نسبت سایر انواع نمای ساختمان آسان تر است.
آلومینیوم قابلیت تطبیق پذیری بالایی دارد و می توان آن را به راحتی شکل داد و برای نماهای پیچده و طراحی نمای مدرن قالب بندی کرد. علاوه بر موارد گفته شده می بایست اشاره نماییم آلومینیوم در مقابل شرایط آب و هوایی از جمله باران، طوفان و نور خورشید مقاوم می باشد و به عنوان ماده ای دوست دار طبیعت، قابلیت بازیافت برای این متریال طراحی نما وجود دارد. همچنین آلومینیوم دارای عملکرد حرارتی خوبی است که به عایق کاری ساختمان کمک نموده و با این روش بهره وری انرژی افزایش می یابد.

انواع نمای آلومینیومی

انواع نمای آلومینیومی

انواع نمای آلومینیومی

نماهای آلومینیومی در انواع مختلفی وجود دارند که هر یک از این انواع بسته به عملکرد، روش طراحی و المان های زیباشناسانه به کار می روند و شامل موارد زیر می شود.

نما پانل آلومینیومی

پانلهای آلومینیومی در ابعاد بزرگ تهیه می شوند که در چارچوب نگهدارنده قرار می گیرند و در این چارچوب فیکس می شود. این پانلهای آلومینیومی همچنین می توانند به صورت صفحات مسطح، دارای انحنا یا سوراخ دار طراحی و تعبیه شوند.

نمای آلومینیومی کامپوزیت

ورق های کامپوزیت آلومینیومی صفحات آلومینیومی هستند که به صورت مقاوم در برابر آتش سوزی و مقاوم در سایش رنگ ساخته می شوند. از طرفی شکل و ضخامت ورق های کامپوزیت آلومینیومی بسته به کاربردی که در ساختمان های تجاری، مسکونی، اداری و غیره دارند متفاوت خواهد بود. علاوه بر موارد گفته شده می بایست اشاره نماییم که کامپوزیت ها دارای دوام بالا و قابلیت تعویض و جابجایی پس از نصب و اجرا هستند.

نما مشبک آلومینیومی

نما مشبک از آلومینیوم به صورت توری مش و صفحات مشبک اجرا می شوند. صفحات نما مشبک آلومینیومی برای ایجاد سایه روشن، نفوذ نور خورشید به داخل ساختمان و حتی حفظ حریم شخصی یا به طور کلی به منظور زیبایی بیشتر بهره برده می شود.

نمای کرتین وال آلومینیومی

نما کرتین وال یکی از انواع نماهای پرطرفدار در طراحی مدرن به حساب می آید که متریال مختلف به صورت دیوارهای پرده مانند به عنوان نماهای خارجی به کار برده می شود. نمای کرتین وال به صورت پوسته ای روی نما قرار می گیرد و کرتین وال آلومینیومی به صورت پرده ای از چارچوب ساختمان آویزان می شود و با توجه به اینکه آلومینیوم وزن کمی دارد و قابلیت شکل پذیری است این متریال را به گزینه ای مناسب برای نمای کرتین وال تبدیل می کند.

نمای آلومینیومی تراکوتا

از ترکیب نمای آلومینیومی و نما سفالی علاوه بر این که ساختمان دارای نمای مدرن است حس سنتی بودن نیز در نما ساختمان القا می شود. تراکوتا به نما آلومینیومی حس گرما می بخشد و آلومینیوم دوام نما را افزایش می دهد و از این رو ترکیب این دو برای ایجاد احساس مدرنیته و سنتی مناسبند.

نمای آلومینیومی و شیشه ای

برای داشتن نمای ساختمان شیک و مدرن می توان نمای شیشه ای و نمای آلومینیومی را با هم ترکیب نمایید. با ترکیب این دو متریال نور طبیعی و کافی وارد ساختمان می شود و با ورود نور خورشید به درون ساختمان فضا گرم می شود و در این حالت در فصول سرد سال بهره وری انرژی افزایش می یابد. از طرفی با ادغام عایق با پانلهای آلومینیومی عملکرد حرارتی افزایش می یابد و در فصول گرم سال فضای داخل خنک باقی خواهد ماند.

پرسشهای متداول پیرامون طراحی نمای آلومینیومی

  1. مزایای طراحی نمای آلومینیومی برای نمای ساختمان چیست؟ نماهای آلومینیومی سبک، مداوم، تطبیق پذیر، قابل بازیافت، مقاوم در برابر شرایط مختلف آب و هوایی و خوردگی و نیاز به نگهداری کم می باشند.
  2. آیا طراحی نمای آلومینیومی به لحاظ بهره وری انرژی بهینه است؟ نماهای آلومینیومی بهره وری انرژی را به دلیل عملکرد حرارتی خوبی که دارد افزایش می دهد و از طرفی می توان به پانلهای آلومینیومی مواد عایقی را اضافه کرد و بریک های حرارتی برای تنظیم هوای داخل ساختمان در نظر گرفته می شود.
  3. آیا می توان از طراحی نمای آلومینیومی برای انواع شرایط آب و هوایی استفاده کرد؟ بله، آلومینیوم نسبت به شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم است و البته در برابر خوردگی و سایش نیز مقاوم می باشد و از این رو از طراحی نمای آلومینیومی می توان در شرایط مختلف به خصوص مناطق ساحلی بهره برد.
  4. قیمت نمای آلومینیومی به چه صورت است؟ نمای ساختمان اولین بخشی است که بینندگان با آن مواجه می شوند و زیبایی آن اهمیت زیادی دارد و از این رو بهره گیری از نمای آلومینیومی با توجه به انواعی که دارند، پوشش و رنگ هایی که برای آلومینیوم در نظر گرفته می شود روی قیمت نمای آلومینیومی تاثیر می گذارد.
  5. آیا نمای آلومینیومی نیاز به تعمیرات و نگهداری دارد؟ نمای آلومینیومی طول عمر طولانی دارند و به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که آلومینیوم دارد نیاز کم به تعمیر و نگهداری در طراحی نمای آلومینیومی وجود دارد و برای اینکه دوام و طول عمر نمای آلومینیومی را افزایش دهیم بهتر است بازرسی دوره ای و تمیز کردن را در برنامه کار ساختمان قرار دهیم.

نمونه طراحی نما گروه معماری همستان

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع اداری تجاری گلبرگ

طراحی مجتمع اداری تجاری گلبرگ

پروژه اداری تجاری گلبرگ در زمینی به مساحت حدودی 400 متر مربع در خیابان امیری طائمه نزدیک به فلکه اول تهرانپارس واقع شده است. خواسته اصل...

ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *