اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
جپندی یک سبک طراحی داخلی نوظهور است که این روزها بین طراحان و مردم بسیار محبوب شده است. شاید بتوان راز محبوبیت این سبک های طراحی ویلا را خطوط تمیز، طراحی ساده و ترکیب متریال های ارگانیکی دانست که فضایی آرام و دلنشین برایمان به ارمغان می آورند.
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
سبک طراحی جپندی چیست و چگونه می توان این سبک را در دکوراسیون داخلی اجرا کرد؟ با ما همراه باشید تا با یکی از جذابترین سبک های طراحی داخلی و خصوصیات آن آشنا شویم:
جپندی یا ژاپندی نقطه تلاقی سبک های طراحی داخلی اسکاندیناوی و مدرن ژاپنی است. هر دوی این سبک ها ریشه در اصول طراحی مینیمالیستی، عناصر طبیعی، پالت های رنگ خنثی و گرمای فضا دارند. در این سبک خبری از جزییات و تزیینات اضافی نیست و اشکال و خطوط صاف و تمیز و نیز دکور ساده و کاربردی آنرا متمایز و درخشان می نماید. نور فراوان و گیاهان طبیعی دو ویژگی کلیدی این سبک طراحی می باشند. این سبک از شلوغی و بهم ریختگی فضا بیزار است و در دکور خود از هنرهای دستی بادوام نیز استفاده می کند.
برای شناخت بهتر سبک جپندی لازم است اول سبک طراحی داخلی ژاپنی را درک نمایید. طراحی داخلی مدرن ژاپنی بر پایه اصول مینیمالیستی، خطوط تمیز و مواد طبیعی پایه گذاری شده است. در اتاق های مدرن ژاپنی، مبلمان ساده و اغلب کم ارتفاع، دیوارهای خالی و یک پالت رنگی خنثی را خواهید دید. شعار “کمتر، بیشتر است” را به وضوح در خانه های مدرن ژاپنی خواهید دید. محدود نگه داشتن رنگ ها و متریال های مصرفی در طراحی به این سبک سبب می شود که فضا تمیزتر، تازه تر و دلبازتر به نظر بیاید.
در طراحی این خانه توسط معماران FMD عبور نور طبیعی از تیرهای چوبی و پخش آن در فضای نشیمن شما را شگفت زده خواهد کرد. بافت چوب در فضاهای مختلف دیده می شود. پالت رنگی ساده استفاده شده تا حس شبیه ذن را در مخاطب ایجاد نماید. دیوار بتنی بزرگ در مرکز مانند نقطه عطفی است که تضادش با دیوارهای سفید و وسایل چوبی فضای آرام و دلنشینی ایجاد می نماید.
سبک اسکاندیناوی از شمال اروپا و کشورهای اسکاندیناوی شروع شد و هدف اصلی آن خلق فضایی دنج و کاربردی برای ساکنان این کشورها بود که گاه به علت شرایط خاص شب و روز لازم بود ساعات طولانی را در خانه بمانند. همچنین سرمای این مناطق سبب می شد تا طراحان به گرما بخشیدن به فضا اهمیت ویژه ای بدهند. طراحی به سبک اسکاندیناوی مانند ژاپنی ریشه در مینیمالیسم و طبیعت دارد؛ اما رویکرد متفاوتی از سبک ژاپنی را برای ایجاد یک فضای آرام اتخاذ می کند. پالت رنگی خانه های مدرن اسکاندیناوی از رنگ های خاکستری، سفید، مشکی و ترکیب آنها تشکیل شده است و منسوجاتی چون بافتنی، قلاب بافی، چرم و سایر اقلام به فضای خانه گرما می بخشند. ترکیب طیف های مختلف خاکستری و اضافه کردن کمی رنگ مشکی در کنار بالش های کتان و صندلی های تندیس گونه فضایی دنج و راحت را برایتان می آفریند. در صورت تمایل مقاله طراحی ویلا به سبک اسکاندیناوی را مطالعه فرمایید.
حال دو سبک فوق را برای طراحی ویلا میکس کنید! با ترکیب المان ها و پالت رنگی دو سبک فوق می توانید فضای جپندی دلخواه خود را خلق کنید. برای مثال می توانید رنگ های خاکی و گرم ژاپنی را در کنار منسوجات مدرن اسکاندیناوی قرار دهید و فضای جپندی مورد نظرتان را به وجود آورید. ویلا فضایی جهت آرامش و ریلکس کردن شماست و لازم است به محض وارد شدن به آن احساس راحتی کنید. همان طور که ذکر شد دو سبک ژاپنی و اسکاندیناوی بسیار شبیهند و تفاوت های آنها در واقع مکمل آنهاست. این سبک که سابقه تاریخی زیادی ندارد، منطبق با نیازها و خواسته های انسان امروزی شکل یافته و اهداف اصلی آن زیبایی در عین راحتی و آرامش در عین احترام به طبیعت است.
در طراحی داخلی یک ویلا به سبک جپندی از مواد و الیاف طبیعی، چوب و بامبو و سفال دست ساز به وفور استفاده می شود. در این سبک، فضاها با خطوط تمیز و رنگ های خننثی و گرم حسی مدرن را القا می نمایند. برای طراحی یک اتاق به سبک جپندی موارد زیر را باید در نظر گرفت:
موارد فوق تنها چند ایده برای متریال های مصرفی هستند و سبک جپندی شما بنا بر مبلمانی که انتخاب می کنید می تواند به سبک ژاپنی یا اسکاندیناویایی متمایل شود.
جهت تکمیل شناخت شما از سبک جپندی، خصوصیاتی که در پاراگراف های پیشین به طور پراکنده ذکر شد را جمع بندی می کنیم: