دسته بندی ها طراحی

طراحی پلان

طراحی پلان برای ساختمان یکی از اصلی و حیاتی ترین مراحل رسیدن به ساختمانی منحصر به فرد و استاندارد است. طراحی پلان ساختمان می بایست توسط معماران حرفه ای انجام شود که بتوانند طرح و نظر کارفرما را به درستی نشان دهد و هم از زمین به صورت بهینه بهره برده شود و پرتی نداشته باشد. طراحی پلان شامل نقشه های دقیقی از چیدمان فضای داخلی و خارجی در یک ساختمان می شود و این فرایند طراحی دارای چند مرحله است. قبلا در همستان درباره طراحی پلان ویلا گفته ایم و می توانیم در آنجا در رابطه با انواع پلان ویلا بخوانید در اینجا قصد ما از نوشتن این مقاله ارائه توضیحاتی در رابطه با مراحل طراحی پلان برای هر نوع ساختمان و نکات مربوط به آن است.

اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.

طراحی پلان ساختمان

طراحی پلان ساختمان به لحاظ ساختاری

ساختمان ها بسته به کاربری که دارند طراحی پلان متفاوتی نیز خواهند داشت. به عبارت دقیق تر در صورتی که ساختمان مسکونی باشد طراحی پلان آن می بایست تقسیم بندی فضای دقیق تری داشته باشد و نیازهای ساکنین را به طور کامل برآورده نماید. همچنین ساختمان تجاری و ساختمان اداری هر یک نیاز به تقسیم فضای مخصوص به خود را دارند که می بایست به هنگام طراحی پلان به این نکات توجه گردد. اطلاعات دریافتی از این مشتریان و هدف آنها از ساخت و ساز روی طراحی پلان ساختمان نیز اثر می گذارد. ولی همانطور که پیشتر گفته ایم مراحل طراحی پلان ساختمان همواره از جمع آوری اطلاعات، بررسی سایت پلان و قوانین، ایده پردازی، طرح اولیه و در آخر طرح نهایی تشکیل می شود.

آموزش لکه‌ گذاری و طراحی پلان ساختمان مسکونی

آموزش لکه‌ گذاری و طراحی پلان ساختمان مسکونی

برای لکه گذاری و طراحی پلان ساختمان مسکونی به طراح حرفه ای نیاز است. این فرایند پیچیده و مهم می باشد و شامل توجه به مراحل طراحی پلان ساختمان مسکونی است. اما پیش از اینکه وارد ارائه توضیحاتی برای این فرایند شویم می بایست بگوییم لکه گذاری یعنی ترسیم و تعیین نقاط مختلف پلان و چیدمان عناصر و فضاهای مورد نیاز در پلان ساختمان. معماران در طی این فرایند تلاش می کنند تا به خوبی از فضا استفاده نموده و در طراحی پلان به همه اهداف کارفرما و مشتریان به لحاظ عملکردیَ، زیبایی و کاربردی بودن طراحی توجه می نمایند. در لکه گذاری همچنین به نوع کاربری ساختمان از جمله ساختمان مسکونی، ساختمان تجاری، ساختمان اداری و غیره توجه می نماییم. فضاها بر اساس نوع کاربری ساختمان و کاربرد فضاها و نحوه توزیع در پلان متفاوت است. همچنین عناصر فضا از جمله ورودی ها، مسیر های عبور و مرور و دسترسی، فضاهای باز، پارکینگ و غیره با توجه به قوانین و استانداردها مشخص می شود. نورگیری، تهویه، دسترسی مناسب به فضاها و ارتباط بین آنها از جمله اصولی است که به هنگام طراحی پلان ساختمان به آن توجه می گردد.

توجه به نیازهای کارفرما در لکه گذاری

در لکه گذاری می بایست نیازها و خواسته های مشتریان به طور کامل بررسی گردد. محل قرارگیری ساختمان زمین به لحاظ جغرافیایی، محیطی و محدودیت های زمین و البته قوانین محلی برای ساخت و ساز بررسی شود. شکل و ابعاد زمین و اینکه شکل پلان مربع، مستطیل، L شکل، U شکل و سایر انواع آن است می بایست تعیین شود. لکه گذاری فضاهایی از جمله نشیمن، اتاقها، آشپزخانه و سرویس بهداشتی و حمام در مرحله بعدی قرار می گیرد.

مراحل طراحی پلان

مراحل طراحی پلان

برای طراحی پلان ساختمان، ابتدا می بایست اطلاعات اولیه از جمله نیازها و خواسته های کارفرما به لحاظ تعداد اتاق، آشپزخانه، حمام،‌ اتاق خواب و سایر بخشهای ساختمان به لحاظ نوع و کاربری مشخص گردد. ویژگی های زمین به لحاظ ابعاد، شکل، شیب و جهت گیری زمین و البته عوامل محیطی از جمله نور و باد به هنگام طراحی اهمیت می یابند.
در مرحله دوم نیز می بایست طراح ساختمان چه برای طراحی پلان، چه طراحی نما و یا دکوراسیون داخلی از قوانین و مقررات محلی و منطقه ای برای ساختمان ها و شهرسازی مطلع گردد و تاثیرات محیطی و طبیعی را بر روی طراحی ساختمان بررسی نماید.

سلایق کارفرما در طراحی پلان

با توجه به خواسته کارفرما، سلایق و بودجه ای که برای ساخت و ساز در نظر گرفته است، طراح اقدام به ایده پردازی می نماید و طرح های ابتدایی و مفهومی را با اسکیس، نقشه های دستی یا دیجیتالی برای کارفرما در معرض نمایش قرار می دهد و به بررسی کاربری فضاها و همچنین جریان حرکت منطقی بین فضاها می پردازد.

جزییات طراحی پلان

برای اینکه طراحی دقیق تر شود نقشه ها باید دقیق تر شوند و جزییات کامل و بیشتری به این نقشه ها اضافه گردد و سپس متریال طراحی نما و متریال دکوراسیون داخلی و البته مواد و مصالح ساختمانی مشخص گردد و مقدار مصالح با توجه به ابعاد دقیق هر فضا مشخص می گردد.

نقشه های اجرایی پلان

در نهایت می بایست نقشه های اجرایی تهیه شوند و این نقشه ها شامل جزییات سازه، تجهیزات الکترونیکی، مکانیکی و تاسیسات است. سپس برای دریافت مجوزهای ساخت و ساز مستندات و مدارک لازم تهیه شوند. با این حال زمانی که به طور جدی به سراغ طراحی پلان می رویم مراحلی دارد که می بایست به آنها توجه بیشتری نماییم.

جانمایی سرویس پله و آسانسور اولین مرحله از طراحی پلان ساختمان

جانمایی سرویس پله و آسانسور اولین مرحله از طراحی پلان ساختمان

توجه به سرویس پله و آسانسور و جانمایی این فضاها در طراحی پلان ساختمان اساسی ترین مرحله و بخشی حیاتی به حساب می آید. در طراحی ساختمان مسکونی باید مکان ها، ابعاد پله و آسانسونر در پلان ساختمان در نظر گرفته شود. اینکه مکان سرویس پله و آسانسور کجا قرار گیرد که بر اساس نیازهای ساکنین و نیز بر اساس استانداردهای طراحی باشد اهمیت زیادی دارد.

اولین مرحله از طراحی پلان ساختمان

از طرفی مکان پله و آسانسور در پلان باید در جایی قرار گیرد که به راحتی به سایر بخشهای ساختمان دسترسی داشته باشد. همانطور که گفتیم ابعاد و اندازه گیری های مربوط به فضای پله ها و آسانسور نیز مهم است و می بایست حداقل اندازه گیری ها را در پلان ساختمان در نظر بگیریم. سپس مدل و نوع سرویس پله، دوربرگرد و آسانسور مشخص می شود و سپس مکان دقیق پله ها و آسانسور مشخص شده و با فضای داخل ساختمان ترکیب می شود.

اصول طراحی پلان ساختمان مسکونی

اصول طراحی پلان ساختمان مسکونی

برای اینکه یک طراحی اصولی برای پلان ساختمان مسکونی داشته باشیم نیاز است درباره تقسیم بندی های مختلف ساختمان مسکونی بدانیم.

عرصه چیست؟

عرصه چیست؟

در زبان معماری عرصه به معنای فضای مشخصی است که برای انجام فعالیت های خاصی استفاده می شوند. عرضه به فضاهای باز گفته می شود که در داخل ساختمان و بیرون از آن برای کاربرد عمومی و خصوصی به کار گرفته می شود.

عرصه زندگی خانوادگی

عرصه زندگی خانوادگی

عرصه زندگی خانوادگی فضایی است برای جمع شدن خانواده، تعامل و کارهای روزمزه که در داخل ساختمان مسکونی شامل اتاقهایی از جمله آشپزخانه، ناهارخوری، نشیمن، اتاق پذیرایی و غیره می شود. حتی این عرصه زندگی شامل فضاهای مشترکی همچون حیاط، باغ، تراس و یا فضاهای دیگر می شود.

عرصه زندگی خصوصی

عرصه زندگی خصوصی

همانطور که از نام آن مشخص است عرصه زندگی خصوصی فضایی است برای استراحت و انجام فعالیت های شخصی با حفظ حریم خصوصی که براس استفاده شخصی اعضای خانواده طراحی گردیده است. عرصه زندگی خصوصی شامل اتاق مستر، اتاق خواب، حمام، اتاق کار، تی وی روم و فضاهایی خصوصی برای استراحت و تفریح می شود.

عرصه پذیرایی و مراسم

عرصه پذیرایی و مراسم

فضایی که در طراحی پلان برای میهمان نوازی و برگزاری مراسم ها، جشن ها و مراسمان خانوادگی و جمعی استفاده می شود با نام عرضه پذیرایی و مراسم شناخته می شوند و نشین و سالن پذیرایی شامل این عرصه می شوند.

عرصه خدمات و پشتیبانی

عرصه خدمات و پشتیبانی

فضایی برای ارائه خدمات و پشتیبانی با همین نام نیز نام گذاری می شود یعنی عرصه خدمات و پشتیبانی که محیط هایی مشترک از جمله لابی، فضای بین طبقات و اتاق مدیریت را در بر می گیرد.

عرصه فضاهای باز و نیمه باز

عرصه فضاهای باز و نیمه باز

فضای باز و فضای نیمه باز در خارج ساختمان یا محیط بیرون به عنوان فضای اجتماعی و تفریحی شناخته می شود که دارای نور کافی، تهویه مناسب و البته از امکاناتی از جمله صندلی ها، میز و مبلمان برخوردار است.

فضاهای عمومی و خصوصی دومین مرحله از طراحی پلان ساختمان

آشپزخانه در طراحی پلان

طراحی پلان در مرحله دوم به تقسیم بندی فضاهای عمومی و خصوصی اختصاص داده شده است و این تقسیم فضا برای پلان مسکونی می بایست به صورت کارآمد و کاربردی باشد. اما فضای عمومی و خصوصی چه تعریفی دارند؟ فضاهای عمومی به معنی فضاهای مشترکی است که بین خانواده و یا مهمانان مورد استفاده قرار می گیرد. همانند نشیمن، آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی عمومی و غیره. فضاهای خصوصی نیز شامل بخشی هایی است که برای استفاده اختصاصی به کار گرفته می شود و اختصاص به یک یا چند نفر از اعضای خانواده دارد. مثل اتاق خواب، اتاق خواب کودک، اتاق اداری و غیره.

پس از اینکه فضاهای خصوصی و عمومی مشخص شدند می بایست مکان و اندازه این فضاها بر اساس نیاز مشتریان مشخص گردد. از طرفی می بایست بین فضاهای عمومی و خصوصی ارتباطی برقرار شود و معمولا این ارتباط بین فضای نشیمن، آشپزخانه و فضای ناهارخوری ایجاد می شود. فاصله گذاری درست بین فضاهای خصوصی و عمومی به ایجاد حریم خصوصی مناسب کمک می نماید. طراحی فضاهای خصوصی و عمومی می بایست دقیق باشد تا بتواند نیازهای کاربری و زندگی روزمره ساکنین را برآورده نماید و نورپردازی و دکوراسیون داخلی نیز برای ایجاد احساس راحتی و آسایش در این فضاها انجام می شود.

جانمایی محل آشپزخانه و ورودی اصلی ساختمان مرحله سوم طراحی پلان

جانمایی محل آشپزخانه و ورودی اصلی ساختمان مرحله سوم طراحی پلان

محل آشپزخانه و ورودی اصلی ساختمان می بایست در مرحله سوم مشخص گردد چرا که آشپزخانه قلب خانه است و ورودی ساختمان نقطه ورود و خروج به حساب می آید و اهمیت زیادی دارد. ابعاد و محل قرارگیری آشپزخانه و ورودی به هنگام طراحی پلان مشخص می گردد. آشپزخانه می بایست به فضاهایی همچون نشیمن و ناهارخوری نزدیک باشد و دسترسی به آن از نقاط مختلف و به ویژه ورودی اصلی به آسانی صورت گیرد.

جانمایی آشپزخانه در طراحی پلان

اما اینکه اندازه و ابعاد آشپزخانه چطور تعیین می شود می بایست به نیازها و میزان استفاده ساکنین به صورت روزمره توجه شود. اگر میزان استفاده شما از فضای آشپزخانه در طول شبانه روز زیاد است می بایست فضای بزرگتری برای آشپزخانه در نظر گرفته شود تا بتواند میز غذاخوری، کابینتها، اجاق گاز، فر، سینک، یخچال و غیره را در خود جای دهد.

ورودی ساختمان در طراحی پلان

مکان ورودی اصلی و ابعاد ورودی نیز می بایست دسترسی آسان به ساختمان و فضاهای دیگر را برای ساکنین فراهم کند. ورودی خانه معمولا نقطه تمرکزی برای ورود به پذیرایی به حساب می آید تا مهمانان به راحتی به محلی که می بایست در آنجا قرار گیرند هدایت شوند.

اجزای آشپزخانه در طراحی پلان

ترتیب قرارگیری اجزای آشپزخانه و اینکه وسایل کجا و با چه فاصله از هم قرار گیرند تا ساکنین به آسانی در آشپزخانه رفت و آمد کنند. متریال دکوراسیون داخلی و تزیینات و جزییاتی که در طراحی آشپزخانه به کار کرفته می شود می بایست به گونه ای انتخاب شوند که بتوانند طراحی زیبا و منحصر به فرد را برای مشتریان فراهم کند. در طراحی پلان نورپردازی و محل قرار گیری پنجره ها تا نور کافی به خوبی وارد فضا شود نیز اهمیت دارد.

اتاق خواب ها و حمام مرحله چهارم طراحی پلان

اتاق خواب ها و حمام مرحله چهارم طراحی پلان

در مرحله بعدی از طراحی پلان ساختمان مسکونی می بایست به اتاق خواب ها و سرویس بهداشتی و حمام توجه شود پرداخته شود. در طراحی پلان می بایست این فضاها به گونه ای طراحی شوند که بتوانند آرامش و راحتی را برای ساکنین به خوبی فراهم نمایند. ابتدا تعداد اتاق ها و اندازه آنها با استفاده از نیاز ساکنین مشخص می شود و اندازه اتاق ها نباید از حداقل مقدار استانداد که اصول طراحی یک خانه می باشد کوچکتر طراحی گردد.

جزییات طراحی پلان از بالا

اتاق خواب ها باید در قسمتی قرار گیرند که به درستی بتواند حریم خصوصی اعضای خانواده را حفظ کند. همچنین اتاق خواب ها معمولا در قسمتی قرار می گیرند که نور کافی به درون اتاق وارد شود. حمام و سرویس بهداشتی باید به تعداد مناسب برای فضای عمومی و خصوصی تعبیه شود. به طور معمول اتاق مستر از سرویس بهداشتی و حمام مخصوص به خود بهره می برد و سایر اتاق ها از سرویس بهداشتی و حمامی که در فضای عمومی قرار گرفته است استفاده می نماید. اندازه گیری برای فضای سرویس بهداشتی و استحمام می بایست درست انجام شود و بر اساس نیازهای کاربر باشد.

تعیین متریال آشپزخانه بر اساس طراحی پلان

بهتر است سرویس بهداشتی با اتاق خواب ها دیوار مشترک نداشته باشند چرا که ممکن است رطوبت به اتاق خواب ها نفوذ نماید. از طرفی می بایست در نقطه ای قرار گیرد که به راحتی توسط مهمانها قابل دسترس باشد و از فضای خصوصی دورتر باشد. به لحاظ فنی متریال و مواد به کار گرفته شده در ساخت سرویس بهداشتی باید در برابر آب مقاوم باشد و سیستم تهویه مناسب برای حمام ها استفاده گرد تا از انباشت بخار و رطوبت جلوگیری شود.

قرار دادن ستون طبقات و پارکینک مرحله پنجم طراحی پلان

قرار دادن ستون طبقات و پارکینک مرحله پنجم طراحی پلان

در مرحله پنجم اقدام به طراحی طبقات و قرار دادن ستون های مربوط به هر واحد می نماییم و ستون ها نقش اساسی در پشتیبانی بار ساختمان و استحکام ساختان دارد. طراحی مناسب پارکینگ نیز برای هر ساختمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

پارکینگ در طراحی پلان

ستون‌گذاری پلان طبقات بر اساس طراحی ساختمان و بارهای ساختاری در موقعیتی قرار می گیرند که هر طبقه بتواند بار طبقه بالاتر از خود را پشتیبانی نماید و از طرفی تعداد ستون ها نیز می بایست برای طبقات مشخص گردد. اندازه گیری ابعاد ستون ها با توجه به نیازهای فنی ساختار ساختمان و طبقه بندی فضاها صورت می گیرد. از طرفی بار ساختاری توسط مهندسین خبره محاسبه و بر اساس نیاز ساختمان ستونها و سازه های دیگر مشخص می گردند و در هنگام مشخص شدن اندازه، موقعیت و البته تعداد ستون ها به اصول و مقرارت توجه می شود.

طراحی پلان پارکینگ

طراحی پلان پارکینگ

پارکینگ در طراحی پلان امروزی یکی از اجزای جدا نشدنی است. در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی نحوه قرارگیری ماشین ها اهمیت زیادی دارد چرا که امروزه هر خانواده ای حداقل یک وسیله نقلیه را داراست. طراحی پلان پارکینگ با توجه به نیازهای ساکنین ساختمان انجام می شود. پلان پارکینگ همچنین نیازمند توجه به نکاتی از جمله حفظ ایمنی وسایل نقلیه، کارایی طراحی برای اینکه حداکثر تعداد ماشین در فضای پارکینگ جای بگیرد و در نهایت راحتی کاربران برای ورود و خروج به پارکینگ می باشد. طراح پروژه برای اینکه بتواند پلان درستی برای پارکینگ بچیند نیاز دارد تعداد وسایل نقلیه، تعداد واحدهای ساختمان، متراژ زمین، شکل زمین و محدودیت های زمین و کارفرما را بداند. به درستی برای فضای پارکینگ برنامه ریزی کند تا به خوبی شیب، جهت گیری و نقاط قابل دسترس را شناسایی کند. مسیر ورود و خروج به پارکینگ را مشخص کند.
نکات کلیدی در طراحی پلان پارکینگ برای داشتن پلان کاربردی و بهینه شامل موارد زیر می گردد.

پلان پارکینگ در ابعاد مناسب

  • توجه به ابعاد استاندارد فضاهای پارک برای خودروها حداقل عرض ۲.۴ متر و طول ۴.۸ متر
  • در نظر گرفتن فضایی برای حرکت راحت و ایمن وسایل نقلیه و عابرین
  • علامت گذاری در کف پلان و دیوار ساختمان برای راهنمایی رانندگان
  • در صورتی که پارکینگ سرپوشیده است می بایست از تهویه و روشنایی کافی استفاده شود.
  • قرار دادن خروجی های اضطراری، سیستم اطفاء حریق و دوربین های مدار بسته
  • پارک مخصوص برای معلولین

اصلاحات نهایی و جزییات مربوط به دکوراسیون داخلی مرحله ششم طراحی پلان

اصلاحات نهایی و جزییات مربوط به دکوراسیون داخلی مرحله ششم طراحی پلان

در مرحله ششم طراحی پلان اصلاحات نهایی خود را پشت سر می گذارد و طراح به جزییات طراحی داخلی توجه می کند و پس از ویرایش و بازنگری در مراحل قبل و بررسی نظرات مشتریان و متخصصان پلان نهایی را به صورت طراحی سه بعدی و طراحی دو بعدی در اختیار مشتریان قرار می دهد. بازنگری و اصلاحات در جزییات ساختمان، فضای مسکونی، توزیع قسمت های خصوصی و عمومی، ایجاد فضاهایی برای آرامش و استراحت، تزیینا و جزییات مربوط به طراحی نما و طراحی داخلی، نورپردازی و سایر امکانات صورت می گیرد.

بازنگری پلان اصلی

در مرحله بازنگری پلان اصلی بهبود می یابد و اندازه و موقعیت فضا با توجه به نیاز مشتریان و استانداردهای معماری تعیین می گردد. جریان حرکت داخل فضا دوباره بررسی می گردد تا ساکنین بتوانند به آسانی از نقطه ای به نقطه دیگر جابجا شوند. طراحی داخلی شامل متریال طراحی داخلی در صورتی که با استایل طراحی هماهنگ نباشند اصلاح شده و سبک دکوراسیون داخلی ساختمان، رنگها، پوشش دیوارها، مبلمان و سایر متریال انتخاب می گردد.

سیستم نورپردازی در طراحی پلان

از طرفی برای ایجاد فضایی روشن و ورود نور کافی به درون فضای ساختمان نیاز است نورپردازی طبیعی و مصنوعی هر دو به خوبی صورت گیرد و سیستم نورپردازی به گونه ای است که نیازهای هر فضا به صورت مستقیم و غیر مستقیم را برآورده نمایند.

مبلمان کردن مرحله هفتم طراحی پلان معماری

مبلمان کردن مرحله هفتم طراحی پلان معماری

مبلمان کردن به مدلسازی فضایی که در نهایت مایلیم به کارفرما نشان دهیم کمک می نماید. در واقع در مرحله هفتم مبلمان انتخاب و مکان گذاری مبلمان صورت می گیرد. امکانات داخلی در پلان معماری برای ایجاد فضایی راحت و زیبا نیز در طراحی مشخص می گردند. با مکان گذاری مبلها می توانیم به درستی و به صورت بهینه از فضاهای داخل ساختمان استفاده نموده و جریان حرکت به درستی حفظ گردد. پنجره ها هم باید در طراحی پلان در جایی قرار گیرند که اگر نمای ساختمان جنوبی باشد مبلمان به خوبی در مواجه با نور طبیعی و مناظر بیرونی قرار گیرند با در نظر گرفتن پنجره در نمای ساختمان فضا روشن تر و زیباتر به نظر می رسد. بین اندازه مبلمان، سبک مبلمان و تعداد آنها می بایست هماهنگی کامل وجود داشته باشد و فضایی دلنشین و زیبا برای ساکنین با به کارگیری رنگی آرام و دلنشین و تابلوها، گلدان ها، فرش و پرده و غیره فراهم گردد.

ضوابط مهم در طراحی پلان ساختمان‌های مسکونی

ضوابط مهم در طراحی پلان ساختمان‌های مسکونی

یک سری از ضوابط به هنگام طراحی پلان ساختمانهای مسکونی می بایست رعایت شوند که به سادگی از کمیته نما مجوزهای نهایی و تاییدات مربوط به پروژه را دریافت نمایند. این ضوابط و مقرارت منجر به ایجاد نتایج بهتری در طراحی و اجرای ساختمانهای مسکونی می گردد. اولین ضابطه و مهمترین آن توجه به نیازها و خواسته های کاربران و راحتی و سلامتی آنها است که بارها پیشتر از این درباره آنها گفته ایم. ضابطه دوم شامل استفاده درست از فضاها و اختصاص فضای مناسب به آشپزخانه، حمام، اتاق خواب ها و فضای نشیمن و استراحت گاه می باشد.

ضوابطی در طراحی پلان

یکی دیگر از ضوابطی که در طراحی پلان می بایست به آن توجه شود نورپردازی مناسب است و دسترسی به نور طبیعی تا فضا روشن و دلنشین شود. تراکم و ارتفاع ساختمان نیز می بایست به گونه ای انتخاب شود که جذابیت بصری داشته و فضای کافی برای ساکنین فراهم آورد.

متریال با کیفیت و مقاوم در ساخت ساختمان ها

سیستم تهویه موثر و مناسب تا ساکنین در تمام فصول سال بتوانند به راحتی به هوای مطبوع دسترسی داشته باشند. متریال با کیفیت و مقاوم در ساخت ساختمان ها به کار گرفته شود تا از استحکام و کیفیت ساختمان اطمینان حاصل گردد. ضابطه بعدی که اهمیت می یابد بهینه سازی مصرف انرژی و بهره گیری از فناوری های پایدار و سبز برای کاهش مصرف انرژی است. اختصاص فضای کافی به پارکینگ وسایل نقلیه و توجه به فضای سبز برای استراحت و تفریح برای زیبایی و آرامش بیشتر به عنوان آخرین ضوابط در طراحی پلان ساختمان‌های مسکونی اهمیت می یابد.

هزینه نقشه کشی ساختمان

هزینه نقشه کشی ساختمان

نقشه کشی ساختمان به عوامل مختلفی از جمله اندازه و پیچیدگی ساختمان، نوع و محدوده خدماتی که در توسط طراح انجام می شود، مکان جغرافیایی ساختمان، تجربه و تخصص طراح پروژه بستگی دارد. هر چقدر ساختمان از متراژ و طراحی پیچیده تری برخوردار باشد در نتیجه هزینه نقشه کشی نیز افزایش می یابد. خدمات نقشه کشی می تواند شامل نقشه های معماری شود یا نقشه های اضافی از جمله نقشه سازه، برق، مکانیکال و غیره. مکان پروژه نیز به لحاظ جغرافیایی اهمیت زیادی دارد و نقشه کشی برای مناطق بالاتر و پر ارزش تر به نسبت قیمت طراحی نقشه ساختمان بیشتری دارد.

تعرفه طراحی پلان معماری

تعرفه طراحی پلان معماری

همراهان همستان می توانند برای اطلاع از تعرفه طراحی پلان معماری از جمله قیمت طراحی نقشه ساختمان ( پلان معماری فاز یک و پلان معماری فاز دو) با مشاورین گروه معماری همستان تماس حاصل فرمایند. ابعاد و پیچیدگی پروژه و اینکه طراحی پلان معماری برای یک ویلا ساده انجام می شود یا خیر روی قیمت و تعرفه طراحی پلان ساختمان اثر می گذارد. از طرفی می توانید به لیست قیمت طراحی نما و لیست قیمت طراحی ویلا مراجعه فرمایید.

پلان محوطه سازی

پلان محوطه سازی

محوطه ساختمان یکی از بخش های مهم در زیباسازی ساختمان و مجتمع مسکونی به حساب می آید. در واقع طراحی پلان محوطه اقدامی برای طراحی فضاهای باز، بهره گیری از منظره ای سبز از درون ساختمان و ایجاد محیطی برای تفریح و استراحت در ساختمان می باشد. در محوطه سازی که علی الخصوص در طراحی پلان ویلا بسیار پرطرفدار است جزییاتی همچون مسیر پیاده رو، فضاهای سبز، باغچه، آلاچیق یا نیمکت هایی برای استراحت، فضای بازی و سایر موارد را شامل می شود.

محوطه سازی در طراحی پلان

در طراحی یک پلان محوطه سازی به نیازهای ساکنین و کاربران توجه شده و بر این اساس فضا برای موارد ذکر شده تقسیم بندی می شود. در طراحی محوطه همچنین از عناصری همچون آبنما، سنگهای طبیعی و زیبا و یا جوی آب بهره برده می شود. نورپردازی محوطه نیز یکی دیگر از بخش های مهم طراحی پلان محوطه است که می بایست با دقت انجام شود تا نه تنها نور کافی بلکه فضایی دلنشین را برای کاربران فراهم نماید.

پلان رستوران مدرن

پلان رستوران مدرن

طراحی پلان تنها به طراحی پلان ساختمان مسکونی محدود نمی شود بلکه به طراحی پلان برای تمامی انواع ساختمان ها با کاربری مختلف به کار گرفته می شود. از طرفی طراحی پلان می تواند با توجه به سبک و سلیقه کارفرما به صورت کلاسیک یا مدرن صورت گیرد. در اینجا قصد داریم از طراحی پلان رستوران مدرن برایتان بگوییم. برای اینکه رستورانی مدرن و منحصر به فرد داشته باشید نیاز است به عناصر و جزییاتی در طراحی پلان توجه شود تا تجربه های بی نظیر و آرامش را برای مشتریان فراهم کند. نکات کلیدی پلان رستوران مدرن شامل موارد زیر می شود.

پلان ساختمان یک رستوران شیک

ورودی رستوران و پذیرش به هنگام طراحی ورودی رستوران می بایست دقت شود که ورودی رستوران آنقدر زیبا و منحصر به فرد باشد تا بتواند مشتریان را به درون رستوران جذب کند. پذیرش نیز فضایی با صندلیهایی راحت و دکوراسیون جذاب است که برای انتظار مشتریان، رزرواسیون، پرداخت و سایر خدمات طراحی می شود.
سالن غذاخوری باید از چیدمانی باز و قابل انعطاف برخوردار باشد تا بتوان میز و صندلی ها را به گونه ای کنار هم بچینیم تا مانعی در رفت و آمد مشتریان و کارکنان ایجاد نشود. از طرفی می توانیم فضای غذاخوری را به بخش هایی از جمله میزهای خانوادگی، میزهای دو نفره و میزهای بزرگ برای گروه های بزرگتر تقسیم بندی کنیم.
در رستوران شما ممکن است بخشی به بار اختصاص داده شود که بارتندر می بایست در این جایگاه قرار گیرد و قسمت گفته شده معمولا به صورت یک بار مرکزی در نقطه کانونی رستوران قرار می گیرد و دسترسی آن به سایر بخش های گفته شده توسط مشتریان راحت است.
آشپزخانه رستوران و بخشهای پشتیبانی نیز باید به گونه ای طراحی شوند تا مسیر مستقیمی بین آشپزخانه و مناطق سرو غذا برای افزایش بهره بری وجود داشته باشد و حتی طراحی آشپزخانه به صورت پلان باز به حس شفافیت و اعتماد مشتریان می افزاید.
یکی دیگر از مواردی که در طراحی پلان رستوران مدرن اهمیت دارد نورپردازی و دکوراسیون داخلی مدرن آن می باشد. نور طبیعی یکی از ویژگی های طراحی داخلی مدرن است که با پنجره هایی بزرگ امکان ورود نور طبیعی فراهم می شود و با استفاده از نورپردازی نما بیرونی و داخلی نور ملایم و دلنشینی فضا را پر خواهد کرد. برای طراحی دکوراسیون داخلی یک رستوران مدرن به طور معمول از متریالی از جمله فلزات مثل آهن و آلومینیوم، شیشه، چوب، سنگ و غیره بهره برده می شود.
در طراحی پلان رستوران تنها فضای داخلی رستوران پلان سازی نمی شود بلکه فضای بیرون رستوران نیز برای جذب مشتریان در فضول گرم با طراحی درست کاربردی است. محوطه سازی همچنین به ایجاد یک فضای آرامش بخش کمک می کند.

طراحی پلان ویلایی

طراحی پلان ویلایی

طراحی پلان ویلایی بر خلاف سایر انواع طراحی پلان معماری برای ساختمان مسکونی، تجاری، اداری و غیره فضایی است بزرگتر که تنها به یک خانه اختصاص داده می شود و محوطه سازی در این طراحی پلان اهمیت زیادی می یابد. چرا که هدف از طراحی ویلا استراحت و گذران وقت است و از این رو پلان ویلا به طور معمول به صورت پلان باز می باشد تا ارتباط بین فضای داخل ویلا و خارج ویلا حفظ گردد. زیبایی بصری در طراحی پلان ویلا اهمیت زیادی دارد و معمولا ویلایی محبوب است که از طراحی پلان خارق العاده و نمایی منحصر به فرد بهره می برد. اگر مایل به سرمایه گذاری در این زمینه هستید می بایست از طراحان حرفه ای بهره جویید چرا که ممکن است با بهره گیری از طراح غیر حرفه ای بودجه ای که برای طراحی و ساخت و ساز در نظر گرفته اید هدر رود.

پلان ویلایی مدرن دوبلکس

پلان ویلایی مدرن دوبلکس

طراحی ویلا همانطور که گفتیم نیازمند توجه و دقت است تا فضایی برای استراحت ساکنین فراهم گردد و بتواند نیازهای ساکنین را به خوبی برطرف کند. با توجه به اینکه پلان ویلایی مدرن دوبلکس می تواند مساحت و متراژ بزرگتری را در برگیرد شاید تصور کنید فضای بیشتری وجود دارد و پرتی بیشتر خواهد شد ولی در طراحی ویلا دوبلکس یک طراح حرفه ای به استفاده بهینه از فضا، زیباسازی نما ویلا و دکوراسیون داخلی و رفع نیاز ساکنین توجه می کند. یک ویلا دوبلکس می تواند به بخشهایی از جمله طبقه همکف شامل ورودی و لابی، فضای نشیمن و ناهارخوری، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و اتاق برای مهمانان، پارکینگ و محوطه ویلا، طبقه اول شامل اتاق خوابهای مستر با حمام و سرویس بهداشتی اختصاصی، اتاق خواب های دیگر، کتابخانه و فضای کار، نشیمن خصوصی و تراس با منظره محوطه ویلا تقسیم بندی شود.

پلان ویلای کوچک مدرن

پلان ویلای کوچک مدرن

زمانی که فضا برای طراحی پلان ویلا کوچک باشد به طور معمول از سبک مدرن برای طراحی ویلا استفاده می شود چرا که برای طراحی ویلا کلاسیک نیاز به فضا و بهره گیری از جزییات بیشتر است که خود فضا را کوچکتر می کند. این در صورتی است که طراحی ویلا مدرن با بهره گیری از فضا به صورت بهینه و استفاده از جزییات کمتر و رعایت نکاتی می تواند فضا را بزرگتر نشان دهد. ویلای دوبلکس کوچک در طبقه همکف ورودی، لابی، نشیمن و ناهارخوری 4 تا 6 نفره، آشپزخانه اوپن و تعداد کمی کابینت و سرویس بهداشتی را در خود جای داده است. در طبقه اول نیز این ویلا دوبلکس اتاق مستر و سایر اتاق خوابها،‌ حمام مشترک، فضای نشیمن اختصاصی ولی کوچک را به خود اختصاص می دهد. محوطه سازی در طراحی ویلا کوچک اهمیت زیادی دارد و به لحاظ زیباشناسی به جذابیت ویلا می افزاید. از طرفی برای اینکه فضای ویلا بزرگتر به نظر برسد از پنجره های بزرگ برای ورود نور طبیعی، متریال ساده و البته رنگهای خنثی در طراحی داخلی استفاده می شود.

پلان سقف کاذب مدرن

پلان سقف کاذب مدرن

سقف کاذب از جمله عناصری است که امروزه در طراحی ساختمان برای زیبایی بیشتر فضا کاربرد فراوانی دارد و علاوه بر زیبایی می تواند به بهبود سیستم اکوستیک فضا، نورپردازی داخلی، مدیریت تاسیسات مکانیکی و الکتریکی که نیاز است در فضا یا سقف قرار گیرد کمک می نماید. طراح می بایست ابتدا طرح کلی سقف کاذب را ترسیم نماید. این طرح کلی شامل مراحلی از جمله پلانبندی یعنی منطقه ای که می خواهیم سقف کاذب در آنجا قرار گیرد و عمق و تراز مختلف سقف کاذب که به زیبایی بیشتر آن می انجامد، متریال برای طراحی سقف کاذب از جمله گچبرگ یا دیوار خشک به عنوان محبوب ترین متریال سقف کاذب، چوب، فلزات به خصوص آلومینیوم و منسوجات اکوستیک می شود.سپس نورپردازی به صورت مخفی یا توکار، مشخص کردن فضایی که لوستر و پنلهای نوری باید نصب شوند در سقف کاذب قرار می گیرد و نهایتا طرح های هندسی از جمله خطوط مستقیم یا منحنی یا ترکیب این دو برای زیبایی بیشتر به کار گرفته میشوند.
سقف کاذب می بایست با کف پوش ها و دیوار و سایر عناصر طراحی داخلی ساختمان هماهنگ باشد و از پلان سقف کاذب مدرن را می توانید در سالن پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب ها و تراس استفاده کنید.

طراحی سایت پلان ویلا

طراحی سایت پلان ویلا

سایت پلان ویلا نیاز به طراحی دقیق و چیدمان درست عناصر دارد تا فضا به صورت بهینه استفاده شود و کارایی لازم را ارائه دهد. به عبارتی برای طراحی سایت پلان ویلا نیاز به تحلیل سایت ویلا وجود دارد و این تحلیل به اندازه و شکل زمین، توپوگرافی، جهت جغرافیایی و دسترسی و محدودیت زمین بستگی دارد. سایت پلان ویلا باید بر اساس نیازها و اهداف خانواده طراحی شود و تعداد اتاق ها، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و غیره بر اساس نیاز خانواده ها مشخص گردد. در طراحی سایت پلان ویلا چیدمان عناصر اصلی می بایست پیش از ساخت روی نقشه مشخص شود. ساختمان اصلی ویلا می بایست به راحتی به مناظر اطراف ویلا دسترسی داشته باشد و نور کافی وارد ویلا شود، پارکینگ با دسترسی آسان به ورودی ساختمان، استخر و فضای تفریحی و البته باغ و فضای سبز نیز در نفشه اصلی ساختمان مشخص گردد.
در طراحی سایت پلان ویلا نیاز است مسیرهای ممکن برای پیاده رو و خودرو مشخص گردد. مسیرهای پیاده رو ورودی ساختمان اصلی را به سایر نقاط متصل می کند و مسیر خودرو برای ورود و خروج از پارکینگ در نظر گرفته می شود. تاسیسات آبیاری و دفع فاضلاب و نورپردازی خارجی و دوربین های امنیتی نیز در پلان ویلا در طراحی پلان مشخص می گردد.

طراحی پلان باغ ویلا

طراحی پلان باغ ویلا

طراحی باغ ویلا به خصوص در نواحی شمالی کشور که سرسبز و پر از گیاهان و درختان زیبا هستند بسیار پرطرفدار است. طراحی پلان باغ ویلا به کارفرما اجازه می دهد تا هم از فضای داخل ویلا و هم محوطه ویلا به صورت بهینه بهره مند گردد. در واقع طراح پلان با تحلیل سایت بر اساس ویژگی های زمین از جمله اندازه و شکل زمین، شرایط جغرافیایی، محدودیت های زمین انجام می شود. در باغ ویلا برای اینکه فضایی برای تفریح و استراحت ایجاد شود نیاز است تقسیم بندی فضا شامل اتاق ها، آشپزخانه، سالن پذیرایی، نشیمن خصوصی و سایر فضاهای دیگر و فضای خارجی نیز شامل محوطه سازی، باغ، استخر، پارکینگ و فضای بازی و استراحت شود.

پلان شهرک ویلایی

پلان شهرک ویلایی

شهرک ویلایی دارای پلان منحصر به فردی است در واقع برای طراحی پلان ویلا یک شهر نیاز است طراحی پلان برای همه خانه ها یکسان است و چون خانواده های مختلف با سلایق و نیازهای مختلف باید در این خانه های یکسان جای گیرند نیاز است به نیازهای جامع تری برای طراحی پلان شهرک ویلایی توجه نماییم. از طرفی بخشی از شهرک به فضاهای عمومی اختصاص داده می شود که همه ساکنین از آن بهره می برند. این فضای عمومی شامل فضای سبز، فضای بازی و استراحتگاه می گردد. از طرفی شهرک ویلایی می بایست دارای مرکز خرید، کلینیک و سایر امکانات باشد و مسیرهای ارتباطی و جاده های اصلی باید به روشی طراحی شوند که دسترسی به فضاهای مختلف را به آسانی امکان پذیر نمایند.

پلان ویلا فلت

پلان ویلا فلت

طراحی ویلا فلت یکی از روشهای امروزی و پر طرفدار برای طراحی ویلا است و در این پلان یک طبقه معمولا پلان باز طراحی می گردد و این پلان شامل نشیمن، آشپزخانه، اتاق مستر، اتاق های مهمان، حمام و سرویس بهداشتی و معمولا پارکینگ نیز فضایی هم تراز با ساختمان است. نشیمن و آشپزخانه بهتر است فضایی روشن و باز داشته باشد و اتاق خواب ها نیز برای استراحت و زمان شخصی خود را در آن بگذارند. محوطه ویلا نیز با توجه به اینکه ویلا یک طبقه دارد می بایست به گونه ای طراحی شود تا به آسانی در دسترس ساکنین قرار گیرد و معمولا تراس بزرگی در کنار استخر و یا به تنهایی در کنار باغ و باغچه قرار می گیرد و محیطی آرامش بخش را برای ساکنین فراهم می کند.

پلان ویلا مثلثی

ویلا مثلثی یکی از انواع ویلاهای پرطرفدار امروزی و مدرن است که با پلان خاصی شبیه به آپارتمان لفت طراحی می گردد و دلیل این طراحی محدودیت فضا و شکل نامتقارن زمین است. پلان ویلا مثلثی دارای فضای نشیمن، آشپزخانه، حمام و اتاق خواب می شود. معمولا به دلیل محدودیت فضا یک یا دو اتاق خواب بسته به متراژی که دارد در پلان قرار داده می شود.

پلان ویلا کلاسیک

پلان ویلا کلاسیک

وقتی از ویلا کلاسیک حرف میزنیم می بایست به این نکته توجه کنیم که در طراحی یک ساختمان کلاسیک چه طراحی داخلی باشد و چه طراحی نما کلاسیک توجه به قرینه بودم اجزا و جزییات و البته بهره گیری از خطوط منحنی، ستون های زیبا و مستحکم همگی از جمله ویژگی های یک ویلای کلاسیک است. از این رو می بایست در طراحی پلان ویلا کلاسیک به گونه ای عمل کنیم که بتواند شکوه و عظمت ساختمان را به خوبی به نمایش به گذارد. در هر ویلا کلاسیک همانند هر ساختمان دیگری در پلان ساختمان از نشیمن، آشپزخانه، اتاق خوابهای مستر و مهمان، حمام و سرویس بهداشتی بزرگ بهره گرفته می شود. همچنین بهتر است یادآور شویم معمولا از طراحی کلاسیک برای متراژ زمین زیاد استفاده می شود و در فضاهای کوچک معمولا از طراحی مدرن بهره می بریم چرا که جزییات زیاد می تواند به کوچکتر شدن فضا منجر شود.

پلان باغ ویلا 1000 متری

باغ ویلا 1000 متری می تواند با طراحی منحصر به فرد به یکی از لوکس ترین مکانهای ممکن برای گذران وقت تبدیل گردد. برای طراحی باغ ویلا 1000 متری می توان از امکانات متنوع و تقسیم فضا مختلف استفاده نماییم. برای طراحی پلان ساده برای این باغ ویلا می توانیم به محوطه ویلا و فضای سبز، استخر، سونا و جکوزی و حتی زمین ورزشی، فضای نشیمن بیرونی و آلاچیق های بزرگ و مدرن، پارکینگ ورودی اشاره کنیم. پلان ویلا نیز بسته به سلیقه کارفرما می تواند به صورت کلاسیک یا ویلا مدرن طراحی شود.

پلان روف گاردن مسکونی

پلان روف گاردن مسکونی

روف گاردن یکی از فضاهای زیبا و منحصر به فرد در مجتمع مسکونی است چرا که معمولا این ساختمان ها فضای زیادی برای محوطه سازی ندارند و از این رو بهره گیری از فضایی که روی سقف مجتمع قرار دارد و محوطه سازی در این فضا می تواند به زیبایی بیشتر و البته ایجاد محیطی آرامش بخش کمک نماید. پلان روف گاردن مسکونی شامل فضاهای سبز از جمله گیاهان و گلها که مناسب شرایط آب و هوایی مختلف باشد، درختان که فضای کافی و وزن مجاز برای قرار گرفتن روی سقف نیاز دارند و ارتفاه و ریشه و حجم زیاد نداشته باشند، بخش تفریحی در پلان روف گاردن که شامل میز پینگ پنگ، دستگاه های ورزشی و نشیمن با مبلمان برای استراحت با خانواده و دوستان، بخش آشپزخانه برای پخت و پز و باربیکیو در طراحی روف گاردن در نظر گرفته می شود.

پلان آلاچیق

آلاچیق ها مکانی مناسب برای تفریح و استراحت خانواده و دوستان به حساب می آیند و پلان آلاچیق می تواند به شکل مربع، مستطیل و حتی دایره ای باشد و به طور معمول از متریالی مقاوم که در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مناسب باشد همچون چوب، فلزات و یا بتن استفاده می شود. برای آلاچیق سایه بان ضد آب با پوشش مناسب در برابر نور خورشید با قابلیت باز و بسته شدن بهره برده می شود. در پلان آلاچین برای طراحی دکوراسیون داخلی آلاچیق از میز و صندلی راحت و مناسب و گل و گیاهان زینتی استفاده می گردد و نورپردازی آلاچیق نه تنها به اندازه کافی نور را برای آلاچیق در شب فراهم می کند بلکه می تواند زیبایی و لطافت خاصی به فضا ببخشد.

پلان رمپ پارکینگ

رمپ پارکنیگ راهی برای ایجاد ارتباط بین طبقات مختلف پارکینگ می باشد و پلان رمپ پارکینگ بخش مهمی از طراحی ساختمان می باشد و می بایست دسترسی آسان و ایمن را به پارکینگ برای ساکنین فراهم کند. برای اینکه پلان رمپ پارکینگ به درستی طراحی گردد می بایست المانهای اصلی را در خود داشته باشد. طول و عرض رمپ باید به اندازه ای بزرگ باشد تا ورود و خروج به پارکینگ توسط خودروها به آسانی انجام شود. شیب رمپ می بایست استاندارد باشد تا از سرخوردن ماشین به هنگام حرکت جلوگیری نماید. ورودی و خروجی پارکینگ با توجه به جهت جریان ترافیک انتخاب می شود و برای پوشش روی رمپ از مواد ضد لغزش و مقاوم در برابر فشار استفاده می گردد.

پلان معماری سوله صنعتی

پلان معماری برای سوله صنعتی همانند هر ساختمانی یک سری المانهای اصلی دارد که می بایست در طراحی پلان فضای تولید، انبار، دفتر اداری و فضای سرویس های بهداشتی برای کارکنان تا امکان بهره گیری از سوله برای فعالیت های صنعتی و تولیدی وجود داشته باشد. فضای توپلید می بایست ارتفاع مناسبی داشته باشد تا تجهیزات و ماشین آلات به سادگی حرکت نمایند، انبار نیز می بایست مساحتی متناسب با نیازهای انبارداری برای مواد اولیه و محصولات نهایی داشته باشد و دفتر اداری نیز به بخشهایی از جمله اتاق های مدیریت، اتاق کارکنان و فضایی برای جلسات تقسیم می گردد. فضای سرویس بهداشتی نیز شامل حمام، دستشویی و سایر امکانات بهداشتی مورد نیاز کارکنان می شود.

طراحی پلان تجاری

طراحی پلان تجاری

مجتمع تجاری باید نیازهای کاربران و مشتریان در فضای تجاری را برآورده نماید و از این رو برای طراحی پلان تجاری ابتدا می بایست به نوع فعالیت های تجاری مربوط به مجتمع تجاری توجه شود. زمانی که فعالیت تجاری مشخص گردد در نتیجه به نیازهایی که در ابتدا به هنگام طراحی پلان به آن اشاره کرده ایم پاسخ داده می شود. مجتمع تجاری همچنین دارای فضاهای فروش، اتاق اداری، فضایی برای انبارداری و البته امکانات دیگر نیز در فضای تجاری بسته به نیاز فعالیت تجاری در طراحی پلان تجاری مشخص می گردد. در طبقه اصلی فضای فروش برای نمایش محصولات و ارائه خدمات به مشتریان قرار می گیرد و فضایی برای پذیرش مشتریان در پلان تجاری انتخاب می شود که دارای میز و صندلی پذیرایی از مشتریان و جایگاهی برای قرارگیری کارکنان می باشد. در پلان بخش اداری فضایی برای مذاکرات، مدیریت و مشتریان در نظر گرفته می شود و بخش دیگری که توصیه می شود در طبقه اصلی به آن پرداخته شود فضای انبار است چرا که به صورت طبیعی بهره گیری از انبار در طبقه اصلی اعمال هزینه های بیشتر برای جابجایی محصولات را کاهش می دهد و دسترسی به مواد و محصولات را آسان می نماید. در طبقه دوم پلان تجاری اتاق کنفرانس، مطالعه و سایر بخشهای اداری از جمله اتاق منابع انسانی، حسابداری و مدیریت و غیره در پلان بهره برده می شود.

ابزارها و نرم افزارهای طراحی پلان

ابزارها و نرم افزارهای طراحی پلان

امروزه معماران برای طراحی پلان از نرم افزارهایی استفاده می کنند که بتواند پلان ساختمان و طراحی های نما و طراحی داخلی را با اختلاف کمی از واقعیت برای کارفرما مدل سازی کند تا راحت تر با شکل و ساختار نهایی خانه یا ساختمان خود ارتباط برقرار کنیم. این نرم افزارها شامل اتوکد برای طراحی پلان دو بعدی و طراحی پلان سه بعدی، رویت برای مدلسازی اطلاعات ساختمان، طراحی سه بعدی و مدیریت پروژه و اسکچ آپ برای مدلهای ساده، طراحی اولیه و مفهومی به کار گرفته می شود.

نکات مهم در طراحی پلان

نکات مهم در طراحی پلان

در طراحی پلان به یک سری از نکات می بایست توجه شود تا پلان ساختمان دقیق، کاربردی و بر اساس نیاز مشتریان طراحی شود. این نکات شامل:

  • تناسبات فضا یعنی نسبت و ابعاد مناسب برای هر فضا از جمله آشپزخانه، اتاق خواب ها، سالن پذیرایی و غیره تا راحتی و کارایی آنها حفظ شود.
  • مسیر و جریان حرکت به معنی طراحی مسیرهایی که دسترسی و حرکت را بدون موانع برای ساکنین در فضاها فراهم آورد.
  • نور کافی و تهویه مناسب
  • استفاده هوشمندانه از فضا تا به درستی و به صورت بهینه از تمامی فضاها بهره گرفته شود.
  • زیبایی بصری شامل ترکیب زیبا و هارمونی در طراحی فضاها.

طراحی پلان با هوش مصنوعی

برای زیبایی بیشتر فضا و ارائه طراحی کاربردی در سال های اخیر معماران و طراحان از ابزاری قوی جهت طراحی پلان ساختمان استفاده می نمایند که با استفاده از هوش مصنوعی به خلق پلان ساختمان، بهینه سازی فضا و البته تولید مدلهای سه بعدی می پردازند. طراحی پلان با هوش مصنوعی به راحتی و به صورت خودکار پلان را طراحی می کند ولی با این حال می بایست داده های ورودی به درستی وارد شوند، اندازه شکل زمین، قوانین ساختمانی و نیازهای مشتریان و غیره از جمله داده هایی هستند که برای هوش مصنوعی برای طراحی پلان به درستی ضرورت دارد.
پلان طراحی شده توسط هوش مصنوعی فضا را به صورت بهینه استفاده می کند، مدلهای سه بعدی به آسانی توسط این ابزار تهیه می شوند و می توانید حتی به صورت پلاگین روی نرم افزارهای اتوکد، رویت و غیره این ابزار طراحی پلان AI را نصب کنید و به صورت مستقیم در نرم افزار خود از طراحی پلان با هوش مصنوعی رایگان بهره گیرید.

طراحی پلان آنلاین

اگر طراحی حرفه ای هستید و مایلید بدون نیاز به نرم افزارهای پیچیده و تخصصی اقدام به طراحی پلان کنید سایتهایی وجود دارند که طراحی پلان آنلاین را برای شما فراهم می کنند. این ابزارها ساده اند و از امکانات متنوعی برخوردار می باشند. بهترین ابزارهای طراحی پلان آنلاین شامل موارد زیر می شود.
Planner 5D برای طراحی دو بعدی و سه بعدی پلان مناسب است و به صورت پیش فرض جزییات لازم برای طراحی داخلی را دارد از جمله اشیاء و مبلمان. از معایب این وبسایت نیاز به خرید اشتراک برای بهره گیری از آن است.
Roomstyler 3D Home Planner نیز یکی دیگر از وبسایت های طراحی انلاین است که باز هم قابلیت طراحی سه بعدی را با کمک جزییات آماده برای طراحی دکوراسیون داخلی دارد و از معایب آن هزینه و البته نیاز به ثبت نام برای فرایند طراحی است.
Homestyler نیز یکی دیگر از انواع سایتهای طراحی پلان معماری می باشد که باز هم ویژگی های مثبت هر ابزار طراحی پلان را داراست ولی برای بهره گیری از آن نیاز است اشتراک خریداری نمایید.
نحوه استفاده از ابزارهای طراحی پلان آنلاین شامل ثبت نام و ورود به سایت طراحی پلان آنلاین، ایجاد پروژه ای جدید، طراحی پلان به صورت دو بعدی، اضافه کردن جزییات و مبلمان، مشاهده پلان سه بعدی و ویرایش آن و نهایتا ذخیره پروژه. شاید به نظر ساده بیاید ولی استفاده از این ابزارها برای افرادی که به صورت حرفه ای کار طراحی پلان را انجام نمی دهند منجر به بروز فاجعه در ساخت و ساز ساختمان مد نظر آنها می شود. از این رو بهتر است کار را به کاردان سپرده و از هزینه های اضافی و بیشتر از بودجه خود خودداری نمایید.

طراحی پلان مسکونی به طور خلاصه:

برای طراحی پلان مسکونی می بایست بر اساس نیاز و خواسته های مشتریان به صورت دقیق، خلاقانه و با درک عمیقی از این نیازها انجام شود. در طی این فرایند طراح پلان می بایست به جزییات توجه کند و از فضا به درستی استفاده کند تا بتواند طرحی خلاقانه، کارآمد و زیبا به کارفرما تحویل دهد.
مراحل طراحی پلان مسکونی همانند هر پلان دیگر شامل کسب اطلاعات اولیه مربوط به نیاز ساکنین، تعداد اتاق ها، فضاهای عمومی خصوصی از جمله آشپزخانه، نشیمن، اتاق خواب ها، سبک زندگی و سلایق مشتریان، بررسی زمین، قوانین و مقرارت محلی، زیرساختهای موجود و توپوگرافی، ایده پردازی، طرح اولیه و نقشه های نهایی می شود.
از طرفی لازم به ذکر است در طراحی پلان مسکونی می بایست به نکاتی از جمله کاربردی بودن و کارایی فضا، تناسبات ابعادی مناسب برای اتاق ها و فضاهای خصوصی و عمومی، مسیر حرکت کارآمد، نور طبیعی و تهویه هوا، حریم خصوصی به خصوص فضای اتاق خواب و استراحت و هارمونی و هماهنگی بین طراحی داخلی و خارجی توجه گردد و طراحی پلان مسکونی با استفاده از نرم افزارهایی که پیشتر به آنها اشاره کردیم یعنی AutoCAD، Revit، SketchUp، ArchiCAD و غیره انجام می شود و برای مثال یک پلان مسکونی ساده شامل ورودی که فضایی کوچک با دسترسی به نشیمن برای خوشامدگویی، نشیمن و غذاخوری با دسترسی به آشپزخانه، اتاق خواب مستر با حمام خصوصی و کمد دیواری، اتاق خوابهای اضافی برای کودک و مهمان، حمام اصلی و حمام مشترک، فضای کار و تراس و حیاط می شود.

پرسشهای متداول پیرامون طراحی پلان

  1. پلان چیست و چه نقشی در طراحی معماری دارد؟ پلان یک نقشه دو بعدی از ساختمان است که به صورت افقی ترسیم می شود و توزیع و موقعیت فضاهای داخلی مانند اتاق ها، درها و پنجره ها را نشان می دهد. این نقشه ها به معماران، مهندسان و سازندگان کمک می کنند تا طرح و چیدمان کلی ساختمان را درک کنند و اجرا کنند. پلان ها به عنوان یک راهنمای دقیق برای ساخت و ساز عمل می کنند و اطلاعات لازم برای توزیع فضاها و ارتباط بین آن ها را ارائه می دهند.
  2. چه اصولی باید در طراحی پلان رعایت شود؟ اصول طراحی پلان شامل موارد ادامه است؛ کاربردی بودن پلان باید به گونه ای طراحی شود که استفاده از فضاها بهینه باشد و نیازهای کاربری مختلف را برآورده کند. جریان حرکتی: مسیرهای حرکت در پلان باید ساده و بدون تداخل باشند، به طوری که افراد به راحتی بین فضاهای مختلف حرکت کنند. نورگیری و تهویه: فضاها باید به گونه ای طراحی شوند که نور طبیعی و تهویه مناسبی داشته باشند. زیبایی شناسی: علاوه بر عملکرد، زیبایی و هماهنگی فضاها نیز باید در نظر گرفته شود.
  3. چگونه می توان پلان های مختلف را با هم مقایسه کرد؟ برای مقایسه پلان ها می توان معیارهای مختلفی را در نظر گرفت، مانند: متراژ و ابعاد فضاها: مساحت کل و تقسیم بندی فضاهای داخلی. عملکرد و کاربری: میزان کاربردی بودن پلان برای نیازهای مختلف. تطابق با استانداردها: رعایت استانداردهای معماری و ساختمانی. هزینه ساخت: برآورد هزینه های ساخت و تأمین مصالح.
  4. چه نرم افزارهایی برای طراحی پلان وجود دارد؟ نرم افزارهای طراحی پلان شامل برنامه های مختلفی است که هر کدام ویژگی ها و قابلیت های خاص خود را دارند، از جمله: AutoCAD: یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین نرم افزارهای طراحی دوبعدی و سه بعدی. Revit: نرم افزار قدرتمند برای مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM). SketchUp: نرم افزاری ساده و کاربرپسند برای طراحی سه بعدی. ArchiCAD: نرم افزاری جامع برای طراحی و مستندسازی پروژه های معماری.
  5. چگونه می توان پلان یک ساختمان را تغییر داد یا به روزرسانی کرد؟ برای تغییر یا به روزرسانی پلان، مراحل زیر را می توان دنبال کرد. نیازسنجی: بررسی نیازها و اهداف جدید برای تغییرات. ارزیابی پلان موجود: تحلیل پلان فعلی و شناسایی نقاط ضعف و قوت. طراحی مجدد: ایجاد طرح های جدید با توجه به نیازها و محدودیت ها. مشورت با متخصصان: همکاری با معماران و مهندسان برای اطمینان از قابل اجرا بودن تغییرات. بازنگری و تأیید نهایی: بررسی و تأیید طرح نهایی قبل از شروع به اجرای تغییرات.

نمونه های طراحی نما گروه معماری همستان

همراهان گرامی گروه معماری همستان می توانید از سایر طراحی های گروه ما بازدید نمایید.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی ارغوان

چالش اصلی پروژه، کشیدگی زیاد زمین در محور شمالی جنوبی بود که عملا منجر به نورگیری تنها از دوضلع ده متری شمالی و جنوبی می شد. بنابراین د...

ادامه مطلب

طراحی ویلا کردان شماره 2

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و رشد هر چه سریع تر زندگی صنعتی، نیاز به جدایی افراد از شلوغی شهر و گذران اوقات در محیط های بکر و آرام حاشیه ...

ادامه مطلب