عوارض نوسازی شهرداری
عوارض نوسازی نوعی مالیات است که به املاک مسکونی و غیر مسکونی تعلق میگیرد و مالکان باید سالی یک بار آن را به شهرداری پرداخت کنند. این مبلغ بابت خدماتی است که شهرداری در رابطه با ایجاد و بهسازی معابر شهری و توسعه فضای شهری و زیبا سازی آن، انجام میدهد. میزان مبلغ عوارض شهرداری، به ارزش ملک بستگی دارد و بر اساس آن، متغیر است. برای پرداخت الکترونیکی عوارض نو سازی میتوانید از طریق کد دستوری *127*2*1# اقدام نمایید. برای مشاهده قبض عوارض نوسازی شهرداری تهران نیز میتوانید شماره شناسایی 15 رقمی برگه عوارض خود را به شمارۀ 1370000070 پیامک کنید. اگر مستأجر هستید، موظف به پرداخت این مالیات نیستید؛ مگر آنکه در زمان عقد قرار داد با مالک، پرداخت آن به شما محول شده باشد. در صورت عدم پرداخت عوارض نوسازي شهرداري، مشمول 9 درصد جریمه (به صورت روز شمار) خواهید شد.
با هدف تأمین نیازمندی های شهری و توسعه معابر در شهرها، در سال 1347 قانونی به نام قانون عوارض نوسازی شهرداری تدوین شد و به تصویب رسید. بر اساس این قانون، هر سال از مالکان ملکها، مبلغی به عنوان هزینههایی که بابت بهینه سازی معابر آن شهر، ایجاد بوستانها و زیباسازی فضاها، توقفگاهها، پارکینگ و غیره صورت میگیرد، دریافت میشود. این مالیات هر ساله در یک تاریخ معین از سال به مالک ملک اعلام می شود و او باید آن را پرداخت کند. تاریخ پرداخت مالیات نوسازی توسط وزارت کشور تعیین میشود. هرقدر ارزش ملک شما بیشتر باشد، مبلغ عوارض نوسازی تان نیز بیشتر خواهد شد.
عوارض نو سازی شامل خدمات زیر میگردد:
اطلاعات مربوط به پهنه ملک و موقعیت ملک خود را می توانید با مراجعه به دستور نقشه ساختمان یا همان فرم اطلاعات احداث بنای خود ببینید.
عوامل مؤثر بر میزان عوارض نوسازی شهرداری
مقدار مبلغ پرداخت مالیات نوسازی در آغاز هر سال اعلام میشود و مهلت پرداخت آن تا پایان سال مربوطه است. از این رو، پرداخت مالیات خدمات نوسازی از ابتدای هر سال از طریق درگاه های غیر حضوری امکان پذیر است. اگر عوارض هر سال را در همان سال پرداخت نمایید، مشمول خوش حسابی میشوید و به شما تخفیف تعلق میگیرد. پرداخت به موقع عوارض نوسازی، 10 درصد جایزه خوش حسابی برای شما در پی خواهد داشت.
چنانچه عوارض خود را پرداخت نکرده باشید و بدهی داشته باشید، بدهکار محسوب میشوید. برای بدهکاران، قبض عوارض سالیانه صادر میگردد. این قبض فقط برای بدهکاران صادر میشود.
اگر معوقه هایی در پرداخت عوارض نوسازی ملک تان وجود داشته باشد و شما در پرداخت این معوقات تعجیل کنید، از میزان جریمه دیرکردتان که در قبض نیز درج شده است، کسر شده و مبلغ مذکور، به عنوان بستانکاری ثبت و در سال آتی محاسبه خواهد شد. پس از اینکه عواض نوسازی ملک خود را پرداخت کردید، در ازای تسویه این عوارض، یک رسید به شما داده میشود که مفاصا حساب نام دارد. داشتن این رسید نشان میدهد که شما مالیات خود را پرداخت کردهاید.
پرداخت عوارض نوسازی شهرداری تهران با کد دستوری *127*2*1# قابل انجام است. علاوه بر این، برای اطلاع از سایر کدهای دستوری مثل “پرداخت پسماند مسکونی”، “استعلام طرح تفصیلی“، “استعلام امور مهندسان ناظر” و غیره در تهران، به وبسایت “تهران من” به آدرس اینترنتی https://my.tehran.ir/) مراجعه کنید. در همان صفحه اول سایت، با کلیک بر گزینه “کدهای دستوری خدمات الکترونیکی” می توانید به کدهای دستوری مرتبط با هر یک از خدمات شهرداری تهران دست یابید. در مورد سایر شهرها، به وبسایت شهر مربوطه مراجعه شود.
روش دیگری نیز وجود دارد که مختص مالکان ملک در شهر تهران است. در این روش، میتوانید شماره شناسایی ملک خود را به شماره 1370000070 پیامک کنید و از طریق این سامانه، از خدمات غیر حضوری شهرداری تهران برخوردار گردید.
از سال 1404میتوانید برای مشاهده قبض عوارض نوسازی شهرداری تهران، به طریق زیر عمل کنید:
روش های الکترونیکی مذکور با هدف حذف قبض های کاغذی و کمک به حفظ محیط زیست، جایگزین روشهای سنتی شده است.
قبض عوارض نوسازی شهرداری
در صورتیکه پرداخت مالیات نوسازی خود را به تعویق اندازید و طی یک سالی که برای آن زمان دارید، پرداخت را انجام ندهید، مشمول جریمه خواهید شد. این جریمهها به صورت زیر است.
وزارت کشور، فرمول هایی را برای محاسبه عوارض نوسازی تعیین کرده است. این فرمولها پس از تعیین، به تأیید شورای اسلامی میرسد. این فرمول ها به صورت زیر است:
15% × ارزش ملک = عوارض نوسازی
ارزش ملک، از طریق زیر تعیین میشود:
ارزش زمین + ارزش ساختمان = ارزش ملک
قیمت منطقه ای × محاسبه زمین = ارزش زمین
(قیمت بنا × 30% ارزش معتبر) × مساحت مشمول ساختمان = ارزش ساختمان
محاسبه عوارض نوسازی
هرگونه اختلاف بین شهروندان و شهرداری در خصوص عوارض شهری در کمیسیون ماده ۷۷ بررسی میشود. تصمیمات این کمیسیون قطعی و لازم الاجرا است. اگر فکر میکنید عوارض شما ناعادلانه محاسبه شده، میتوانید اعتراض کنید. کمیسیون ماده ۷۷، مرجع اصلی برای اعتراض به عوارض شهرداری است. اگر رأی کمیسیون به ضرر شما بود، امکان اعتراض به دیوان عدالت اداری را دارید.
به طور کلی، کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری مسئول موارد زیر است:
اگر مالکِ ملک، بدهی را پرداخت نکند، شهرداری میتواند از طریق اجرای ثبت اسناد رسمی، اقدام به وصول آن کند. خوب است بدانید که در کمیسیون 77 شهرداری فقط میتواند شاکی باشد و حق رأی ندارد.
راهنمای پرداخت عوارض نوسازی؛ مرحله اول
مراحل پرداخت عوارض نوسازی شهرداری
مراحل پرداخت عوارض نوسازی شهرداری
مراحل پرداخت عوارض نوسازی؛ مرحله چهارم
همچنین بخوانید در مورد: صورت مجلس تفکیکی