طراحی

نظافت نما

نظافت نما

سلایق منحصر به فرد کارفرمایان منجر به بهره گیری از انواع متریال برای طراحی نما شده است. ما و شما هر یک سلایق خاصی داریم، در برخی از مواقع مایلیم ساختمان مد نظر ما به طور کامل با شیشه ساخته شود، در سایر موارد ممکن است ترکیب شیشه با سنگ، آجر، سیمان، کامپوزیت، بتن اکسپوز، جی اف آر سی، چوب، فلز و غیره برای طراحی و ساخت نما برای ویلا و ساختمان مد نظر ما به کار گرفته شود. برای اینکه نمای ساختمان همواره زیبایی اولیه را داشته باشد نیاز است به آن رسیدگی شود. در صورتی که نما را به حال خود رها کنید و انتظار داشته باشید همواره شیک و بدون نقص باقی بماند امکان پذیر نیست. برای همین نیاز است نظافت نما به صورت دوره ای و با بهره گیری از تیمی حرفه ای انجام شود. اگر مایلید با روش های نظافت نما آشنا شوید با ما همراه شوید.

اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.

روش های نظافت نمای ساختمان

روش های نظافت نمای ساختمان

روش های نظافت نمای ساختمان

گرد و غبار و آلودگی های شهرهای صنعتی و بزرگ روی سطح نما ساختمان قرار می گیرد و پس از بارش باران به دلیل اسید شدن آب باران در ترکیب با این آلودگی ها، نمای بیرونی ساختمان به راحتی فرسوده شده و نمایی که برای آن هزینه زیادی را صرف کرده اید کیفیت خود را از دست می دهد. برای اینکه بتوانیم زیبایی نمای ویلا و یا ساختمان خود را حفظ کنیم، نیاز است همواره به تمیز کردن و زدودن آلودگی ها بپردازیم، به این صورت فرسودگی بنا با سرعت کمتر اتفاق می افتد. شستشوی شیشه نمای ساختمان و شستشوی نمای سنگ ساختمان نیازمند توجه و رعایت اصولی دقیق است تا از آسیب به نما جلوگیری شود. روش های نظافت نمای ساختمان به طور کلی به روش سنتی آن یعنی بهره گیری از داربست و روش مدرن یعنی استفاده از کلایمر، راپل و تی تلسکوپی تقسیم بندی می شود. در واقع فرایند شستشوی نما برای از بین بردن هر نوع آلودگی، دوده ناشی از فعالیت های صنعتی و حتی ترافیک، لکه ها و آلاینده ها صورت می گیرد. یکی از انواع طراحی نما که نیاز به نظافت و شستشوی منظم دارد نمای فلزی است که با نظافت آسیبهای ناشی از اکسید شدن در آن به حداقل می رسد و در نتیجه طول عمر ساختمان افزایش می یابد.

نظافت نما با داربست

نظافت نما با داربست

نظافت نما با داربست

طبیعی است که در گذشته به دلیل نبود روشهای نوین برای شستشوی نما جهت تمیز کردن نمای ساختمان بلند می بایست از داربست برای دسترسی به ارتفاع مد نظر بهره برده می شده است. از آنجایی که داربست فضای زیادی را اشغال می کند و البته نصب و جمع کردن آن زمان می برد، در نتیجه هزینه نظافت و شستشوی نما به نسبت زیاد است، چرا که هزینه نصب داربست نیز به شستشو اضافه می شود. از این رو روشهای جدید برای نظافت نما پدید آمده اند که در دنیای امروز و با وجود برج های چندین طبقه فرایند نظافت نما را آسان می نمایند.

نظافت نما با کلایمر

نظافت نما با کلایمر

نظافت نما با کلایمر

در صورتی که روش کلایمر یا شستشوی نما بدون داربست برای نظافت نما انتخاب شود منظورمان دستگاهی است که از بالا به سمت پایین و یا از چپ به راست و برعکس می رود. افراد متخصص با استفاده از ریلهایی که برای بالا و پایین رفتن از نما در نما ساختمان تعبیه شده است با کابل محافظ از نما آویزان می شوند و در فضایی که برای ایستادن یا نشستن تعبیه شده است قرار می گیرند و سپس اقدام به شستشوی نما می کنند. در این روش نیاز است دستگاه کلایمر برای ساختمان تهیه شود و ریل ها برای تمیزکاری در نظر گرفته شوند و این رو هزینه های بیشتری به کارفرما تحمیل می شود.

نظافت نما با راپل

نظافت نما با راپل

نظافت نما با راپل

نظافت نما با استفاده از راپل شبیه به پایین آمدن کوهنوردان از قله می باشد و با محکم کردن راپل به تکیه گاهی امن و بهره گیری از هارنس، افراد متخصص اقدام به نظافت نما می کنند. در این روش فرایند شستشو با سرعت بیشتری انجام می شود.

نظافت نما با تی تلسکوپی

نظافت نما با تی تلسکوپی

نظافت نما با تی تلسکوپی

روش ساده تر که معمولا برای نما ساختمان با ارتفاع کم صورت می گیرد، استفاده از تی تلسکوپی برای شستشوی نماست. معمولا برای نظافت نما شیشه در فرودگاه و فروشگاه های تجاری و غیره به کار گرفته می شود.
اما آنچه مساله اصلی در شستشوی نما می باشد طریقه نظافت است. تا به این جا راه حل هایی را برای دسترسی به نما برایتان برشمردیم، الان تصمیم داریم از روش اصلی شستشو یعنی بهره گیری از آب، مواد شیمیایی و یا روشهای ساینده برای شستشوی نما بگوییم. به طور معمول بهترین روش برای تمیزکاری استفاده از آب و مواد شیمیایی است. چرا که بهره گیری از روشهای ساینده مثل استفاده از سنباده زنی، انفجار یا سنگ زنی می تواند نه تنها آلودگی سطحی را از بین ببرد بلکه به خاک و رنگ ساختمان آسیب بزنید.

شستشوی نما با آب

شستشوی نما با آب

شستشوی نما با آب

برای نظافت نما با آب معمولا از روشهایی مثل آب پرفشار، خیساندن و یا شستشو با بخار یا آب پرفشار گرم استفاده می شود. روش رایج برای شستشوی نما استفاده دستگاه از شستشوی نمای ساختمان برای پمپاژ آب با فشار زیاد روی سطح ساختمان است و معمولا فشار آب به هنگام شروع شستشو کم و در صورت نیاز افزایش می یابد. در برخی از مواقع در صورتی که آلودگی یا لکه ها زیاد باشند از فرچه طبیعی یا مصنوعی برای نظافت اصولی بهره برده می شود. روش دیگر که خیساندن نامیده می شود، استفاده از مواد شیمیایی است که در واقع نوعی ماده شوینده می باشد که به صورت غیر یونی تهیه شده اند و کمتر از شوینده های یونی کف می کنند به آب اضافه شده و پس از پمپاژ آب و مایع شوینده با هم روی سطح نما اقدام به زدودن دوده و پوسته ضخیم ایجاد شده ناشی از باران می شود. در نهایت با استفاده از فشار گرم و بخار آب، می توان رسوبات خاک و گیاهانی مثل پیچک را از بین برد و البته برای سنگ های حساس نیز مناسب می باشند ولی روش سوم معمولا رایج نیست.

شستشوی نما با مواد شیمیایی

شستشوی نما با مواد شیمیایی

شستشوی نما با مواد شیمیایی

به طور کلی بهره گیری از مواد شیمیایی برای تمیز کردن کثیفی ها می باشد و بر خلاف نظافت نما با آب می توان با بهره گیری از این مواد شیمیایی، رنگ، روکش، لکه های فلزی و البته نقاشی های دیواری را از بین ببریم. در صورتی که پاک کننده شیمیایی اسیدی باشد از این پاک کننده ها برای تمیز کردن سنگهای چدنی، بتون، گرانیت و سنگ های ماسه ای بهره برده می شود. از طرفی پاک کننده ای که خاصیت قلیایی دارد برای سنگ آهک، مرمر، گرانیت ساب زده شده و گچی به کار می رود چرا که نسبت به اسید حساس هستند.

دوره زمانی نماشویی ساختمان

دوره زمانی نماشویی ساختمان

دوره زمانی نماشویی ساختمان

دلیل اصلی برای نظافت نما طول عمر بیشتر نما ساختمان و البته حفظ زیبایی نما می باشد. در صورتی که دوره زمانی مناسب برای نماشویی انتخاب شود در این صورت مقدار جرم و کثیفی روی سطح نما ساختمان کم می باشد و شستشوی آن آسان تر خواهد بود. از طرفی نیاز به بهره گیری از روش های شستشوی عمیق مثل روش ساینده نیست و در نتیجه از آسیب های احتمالی در صورت استفاده از این روش جلوگیری می شود. در برخی موارد در صورتی شستشو نما به صورت دوره ای صورت نگیرد، آلودگی پشت سنگ نما جمع شده و منجر به افتادن سنگ و تخریب آن می شود. شرکت های شستشوی نمای ساختمان بر اساس جنس نما شامل نما شیشه، نما کامپوزیت، نمای کنیتکس، نما سنگ، نما آجری و نما سیمان دوره های زمانی مختلفی را برای شستشو نما در نظر می گیرند. به ترتیب برای شیشه هر 4 یا 6 ماه یکبار، برای کامپوزیت هر 6 الی 12 ماه، برای کنیتکس هر 12 تا 24 ماه، برای سنگ اگر از نوع تراورتن باشد حداقل 12 ماه و حداکثر 24 ماه و در صورتی که گرانیت باشد 12 تا 36 ماه، آجرنما بین 12 ماه تا 24 ماه و سیمان نیز در نهایت دارای دوره ای بین 12 تا 36 ماه می باشد.

لیست قیمت شستشوی نمای ساختمان

لیست قیمت شستشوی نمای ساختمان

لیست قیمت شستشوی نمای ساختمان

بسته به ارتفاع ساختمان و متراژ نما و البته از همه مهم تر جنس نما قیمت شستشوی نمای ساختمان متفاوت خواهد بود. در واقع اینکه شستشو با آب، مواد شیمیایی و یا روش ساینده انجام شود و یا اینکه شستشو نما بدون داربست یا با داربست باشد روی هزینه های نهایی و قیمت نظافت نما تاثیر می گذارد.

پرسشهای متداول پیرامون نظافت نما

  1. نظافت نما چیست؟ با توجه به اینکه گرد و غبار و آلودگی های شهرهای صنعتی و بزرگ روی سطح نما ساختمان می نشیند و پس از بارش باران به دلیل اسید شدن آب باران در ترکیب با این آلودگی ها، نمای بیرونی ساختمان به راحتی فرسوده می نمایند نیاز است نما نظافت شود و نظافت نما برای از بین بردن این آلودگی ها و حفظ زیبایی نما صورت می گیرد.
  2. چرا نظافت نما انجام می شود؟ برای اینکه بتوانیم زیبایی نمای ویلا و یا ساختمان خود را حفظ کنیم، نیاز است همواره به تمیز کردن و زدودن آلودگی ها بپردازیم، به این صورت فرسودگی بنا با سرعت کمتر اتفاق می افتد. در واقع فرایند شستشوی نما برای از بین بردن هر نوع آلودگی، دوده ناشی از فعالیت های صنعتی و حتی ترافیک، لکه ها و آلاینده ها صورت می گیرد.
  3. روش دسترسی به نما برای نظافت نما چیست؟ روش های نظافت نمای ساختمان به طور کلی به روش سنتی آن یعنی بهره گیری از داربست و روش مدرن یعنی استفاده از کلایمر، راپل و تی تلسکوپی تقسیم بندی می شود.
  4. روش شستشو و نظافت نما شامل چه مواردی می شود؟ روش اصلی شستشو نما شامل بهره گیری از آب، مواد شیمیایی و یا روشهای ساینده برای شستشوی نما می شود. به طور معمول بهترین روش برای تمیزکاری استفاده از آب و مواد شیمیایی است. چرا که بهره گیری از روشهای ساینده مثل استفاده از سنباده زنی، انفجار یا سنگ زنی می تواند نه تنها آلودگی سطحی را از بین ببرد بلکه به خاک و رنگ ساختمان آسیب بزنید.
  5. دوره زمانی نظافت نما برای هر نوع نما به چه صورت است؟ دوره های زمانی مختلفی را برای شستشو نما در نظر می گیرند. به ترتیب برای شیشه هر 4 یا 6 ماه یکبار، برای کامپوزیت هر 6 الی 12 ماه، برای کنیتکس هر 12 تا 24 ماه، برای سنگ اگر از نوع تراورتن باشد حداقل 12 ماه و حداکثر 24 ماه و در صورتی که گرانیت باشد 12 تا 36 ماه، آجرنما بین 12 ماه تا 24 ماه و سیمان نیز در نهایت دارای دوره ای بین 12 تا 36 ماه می باشد.

نمونه طراحی نما گروه معماری همستان

همراهان گرامی گروه معماری همستان می توانید از سایر طراحی های گروه ما بازدید نمایید.
طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی مریم

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی مریم

چالش اصلی پروژه این بود که زمان ارجاع کار به دفتر همستان، سازه و تاسیسات آن طراحی و اجرا شده بود. بنابراین طراح ناچار بود که مطابق با س...

ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *