اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
زیبایی محیط یک شهر وابستگی زیادی به زیبایی عناصر تشکیل دهنده آن یعنی ساختمان های مسکونی، تجاری، فضای سبز و غیره دارد و آنچه از یک ساختمان می تواند فضای شهر را زیبا نماید همانطور که می توانید حدس بزنید نمای ساختمان است. بهره گیری از تیمی حرفه ای جهت نماسازی ساختمان خود می تواند اولین گام برای رسیدن به فضا و محیطی زیبا برای زندگی و یا کار باشد. یکی از انواع نماهای مدرن که امروزه جایگاه قابل توجهی بین طرفداران سبک مدرن پیدا کرده است، نمای جی اف آر سی(gfrc) می باشد که با پیشرفت تکنولوژی جی اف آر سی به متریال های طراحی نما اضافه شده است و نقش پر رنگی برای طراحی نمای مدرن را ایفا می نماید. اما پیش از اینکه از نمای جی اف آر سی برایتان بگوییم بهتر است ابتدا به این نکته اشاره کنیم GFRC چیست؟
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
زمانی که بتن تقویت شده با الیاف شیشه یا gfrc صحبت می شود منظور نوعی بتن است که الیاف شیشه ای به تقویت بتن پرداخته و در نهایت به صورت پانل هایی برای طراحی نما ساختمان به کار برده می شوند. مواد سازنده این بتن های الیاف شیشه ای شامل الیاف یا فیبر شیشه است که در برابر الکل دارای مقاومت بسیار زیادی است و بین ماتریس یک بتن و یا سرامیک قرار گرفته است. این فیبرهای شیشه حامل بار هستند و ماتریس بتن یا سرامیک آنها را سر جای خود نگه می دارند و کمک می کند بار بین الیاف منتقل گردد و در نتیجه از آسیب های محیطی جلوگیری شود. از طرفی الیاف شیشه نیز به تقویت عملکرد بتن یا سرامیک در برابر آسیب های احتمالی میپردازد. جی اف آر سی نوعی متریال برای طراحی نما کامپوزیت به حساب می آید و از آن برای کاربریهای تزیینی استفاده می شود. به خصوص در نماسازی ساختمان های مدرن استفاده از نمای جی اف ار سی بسیار رایج است.
بتن یکی از متریالهای پرکاربردی در ساخت اسکلت بنا و البته در بسیاری از مواقع برای افرادی که مایل به داشتن نمایی منحصر به فرد در عین سادگی می باشند، بتن یک از متریال هایی است که می تواند کارفرمایان را به هدفشان برساند. از طرفی با پیشرفت تکنولوژی همانطور که پیشتر اشاره نموده ایم بتن به صورت ساده و یا به صورت کامپوزیت شده با الیاف شیشه ای به کار گرفته می شود. این نوع از بتن با نام gfrc شناخته می شود و با اضافه کردن فیبر شیشه، سیلیس و سایر مواد، مقاومت بتن را در برابر عواملی هچون فرسایش، کشش، آسیب های مکانیکی و حرارت افزایش می دهد. با توجه به مقاومت و استحکام بالای بتن تقویت شده با الیاف شیشه، نمای جی اف آر سی یکی از انواع نما پیش ساخته معتبر و پرطرفدار به حساب می آید. حتی استفاده از این بتن پیش ساخته برای ساخت پنلهای مشبک به منظور به کارگیری در ساخت طرح های اسلیمی برای سبک های سنتی و معماری ایرانی مناسب می باشد. نمای جی اف ار سی (gfrc) نه تنها در سبک مدرن حتی در برخی از مواقع در ویلا کلاسیک، ویلا سنتی و ویلا ایرانی نیز به کار برده می شود و به دلیل اینکه در مقایسه با آجر، سنگ و سایر متریال مقرون به صرف هستند کاربرد آنها افزایش یافته است و کارفرمایان می توانند با صرف هزینه کمتر به نمایی زیبا و دلخواه خود برسند.
برای اجرای نما جی اف ار سی بهتر است ابتدا به نحوه تولید این نوع از متریال اشاره کنیم. دو روش برای ساخت جی اف آر سی وجود دارد که شامل روش اسپری کردن و روش پرمیکس کردن است و در ادامه بیشتر درباره آن خواهیم گفت.
در روش اسپری کردن که اولین بار در سال 1970 به کار گرفته شده است، با نازل مخصوص اقدام به پاشیدن دوغابی از بتن سیال و الیاف شیشه روی قالب هایی از قبل تعبیه شده می شود و لازم به ذکر است می توان از این روش برای طراحی و اجرای نما تا 20 متر مربع بهره برد. پس از فرایند اسپری کردن، ملات تهیه شده از بتن و الیاف شیشه با استفاده از غلتک متراکم و سپس لایه دوم دوباره روی سطح قالب اسپری می شود و در نتیجه نه تنها مقاومت متریال بالا می رود بلکه با فشرده کردن ضخامت سطح نما نیز کم می شود. روش اسپری کردن راهی مناسب برای ایجاد انواع قالب ها در اشکال و فرم های مختلف می باشد و مقاومت بالایی به نسبت روش پرمیکس و همچنین هزینه ای بیشتر نیز دارد.
از طرفی در روش پرمیکس ابتدا مخلوطی از ماسه، سیمان، آب و مواد دیگر تهیه می شود و سپس الیاف شیشه ای به این ترکیب اضافه شده و در نهایت در قالب های مخصوص این مخلوط را قرار می دهند تا پانلهای جی اف آر سی فرم بگیرد. قالب های به کار گرفته شده برای ساخت این پانلها بسیار انعطاف پذیر بوده و می توان به کمک آنها طراحی های مختلف را انجام دهیم.
حال اگر بخواهیم برایتان روش اجرای نمای جی اف ار سی را بازگو کنیم می بایست به انواع آن یعنی روش خشک و اسکوپ و دوغاب اشاره نماییم.
در مقاله طراحی نما خشک به روش نصب و اجرای نما به صورت خشک اشاره نموده ایم و در مقاله گفته شده از شیوه اجرای gfrc برایتان گفته ایم. می بایست اشاره نماییم که ابتدا می بایست زیرسازی لازم جهت اجرای نما خشک را در نمای ساختمان ایجاد نموده و پس از نصب پروفیلهای فلزی که شبیه قوطی هایی هستند، پانل خشک شده gfrc در این قوطی ها قرار داده می شوند. حال به روش نمایان یا به روش غیر نمایان این نما نصب شده و لازم به ذکر است که می توانیم با استفاده از پیچ هایی این قالب ها را به سازه زیرین پیچ نماییم.
روش اسکوپ و دوغاب برای نصب نمای ساختمان gfrc رایج نیست چرا که می بایست این پنلهای بتنی را با استفاده از دوغاب ریزی پشت پانل نصب نماییم. ولی پیش از آنکه پانل به دوغاب آغشته شود ابتدا فرایند اسکوپ کردن صورت می گیرد و و برای اسکوپ کردن می بایست سیم مفتولهای گالوانیزه در داخل نمای جی اف ار سی برای استحکام بیشتر نما قرار گیرد.
نمای ساختمان جی اف آر سی مثل همه انواع نماها به متراژ نما، ارتفاع ساختمان، نوع طراحی و البته روشی که نمای ساختمان gfrc اجرا می شود نیز اهمیت زیادی دارد. از این رو برای اینکه به آسانی بتوانید قیمت نمای جی اف ار سی را تخمین بزنید توصیه می نماییم با گروه معماری همستان تماس حاصل فرمایید و از مشاوره همکاران ما جهت انتخاب بهترین طراحی برای نما ساختمان خود بهره ببرید. از طرفی لیست قیمت طراحی نما برای اطلاعات بیشتر در همستان منتشر گردیده است.