اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
نما کرتین وال ساختمان در واقع شبیه به نوعی روکش یا پوشش روی اسکلت نمای اصلی ساختمان قرار می گیرد و از ساختمان در برابر عوامل جوی و شرایط آب و هوایی محافظت می نماید. بر خلاف انتظار ما از یک نمای کرتین وال که از شیشه تهیه می شود و فکر میکنیم ظریف و شکننده اس این محصولات در برابر شرایط جوی و باد و طوفان مقاومت بالایی دارند و از طرفی با توجه به اینکه نمای کرتین وال قادر است بدون وارد کردن بار مرده به ساختمان وزن خود را به راحتی تحمل نماید و ساختاری ایستا داشته باشد و از این رو جزو متریالهای سبک وزن قرار می گیرد. دیوار کرتین وال قادر است لرزشها و بارهای جانبی ناشی از باد و طوفات را از طریق اتصالاتی که در طبقات یا ستونهای ساختمان قرار دارد و به سازه اصلی متصل شده است را به سازه اصلی انتقال دهد. این نمای مدرن که امروزه محبوبیت زیاده کسب کرده است به عنوان نمای بانک، ساختمان های تجاری و اداره و البته برج ها بسیار پر کاربرد است.
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
کرتین وال به صورت سیستمی طراحی می شود که در واقع ترکیبی یکپارچه از قاب کرتین وال، پنلهای دیوار و متریالی است که در برابر خورشید، باد، باران و غیره مقاوم است. به عبارت دقیق تر اگر بخواهیم درباره طراحی نما کرتین وال برایتان بگوییم می بایست در مورد متریال به کار گرفته شده در این نما صحبت نماییم. قاب کرتین وال در گذشته با استفاده از فولاد طراحی و تعبیه می شده اند ولی امروزه از اکستروژن آلومینیوم برای تهیه قاب کرتین وال بهره برده می شود. متریال دیگری که در طراحی کرتین وال به کار گرفته می شود شیشه است. شیشه نه تنها هزینه های ساخت و ساز را کاهش می دهد بلکه قادر است زیبایی خاصی به نمای ساختمان ببخشد. از طرفی نمای کرتین وال شیشه ای اجازه ورود نور طبیعی را به داخل ساختمان می دهد. اما شیشه می تواند نکات منفی نیز داشته باشد، نور زیاد منجر به ناراحتی در دید افراد می شود و همچنین دمای محیط با افزایش گرمای خورشید زیاد می شود و نیاز به استفاده از سیستم تهویه مناسب برای خنک سازی محیط است. متریال های دیگری که به عنوان کرتین وال در کنار شیشه استفاده می شوند شامل روکش سنگ، پنل فلزی و غیره می باشد.
سیستم نما کرتین وال به این دلیل که در مقابل انبساط و انقباض حرارتی، آسیبهای ناشی از زلزله، عدم آسیب در اثر شرایط آب و هوایی مقاوم هستند و البته صرفه جویی های انرژی که در بهره گیری از کرتین وال وجود دارد باعث می شود از این سیستم برای ساختمانهای چند طبقه استفاده شود.
نمای کرتین وال جزو نمای خشک به حساب می آید و برای نصب آن نمی توان از ملات خیس بهره برد. در واقع برای نصب به روش طراحی نما خشک از ریل ها و شاسی های خاصی بهره برده می شود که نصب را برای کرتین وال امکان پذیر می نماید. در واقع با بهره گیری از شبکه بندی در طراحی نمای خشک می توان کرتین وال را اجرا نماییم و در این شبکه بندی می توان از انواع متریال همانطور که پیشتر اشاره نموده ایم برای پر کردن داخل شبکه بندی استفاده نماییم. این متریال می تواند شیشه، انواع سرامیک و البته بتن های پیش ساخته مثل جی اف ار سی نیز باشد ولی معمولا از شیشه به عنوان کرتین وال بهره برده می شود. علاقه مندان به کرتین وال می توانند این نمای مدرن را با سایر متریال ها ترکیب نمایند و زیبایی منحصر به فردی به نمای ساختمان ارائه نمایند. برای نصب و اجرای کرتین وال از طریق قرار گرفتن شیشه در قاب شبکه بندی به صورت خطی اجرا می شود.
لازم به ذکر است به این نکته اشاره کنیم که کرتین وال قابلیت اجرا به صورت پیش ساخته را در محل کارخانه دارد و می توان به صورت یونیتایز شده نمای شیشه ای کرتین وال را نصب نماییم اما زمانی که کرتین وال به صورت استیک نصب می گردد نیاز به بهره گیری از لامل کرتین وال، براکت کرتین وال، اتصال دهنده لامل افقی و عمودی، پانل شیشه ای به عنوان متریال کرتین وال و لاستیک های درزگیر برای رعایت شرایط عایقی و جلوگیری از نفوذ آب به درون ساختمان است. لامل ها از نوع پروفیل های آلومینیوم اکسترود شده اند و در واقع شبکه بندی اصلی یا قاب را ایجاد می نمایند که شیشه در درون آنها قرار می گیرد. این لامل ها به صورت افقی و عمودی به کمک اتصال دهنده به هم وصل می شوند و شیشه در این قاب قرار می گیرد. شیشه برای نمای کرتین وال در ابعاد و ضخامت مشخصی بسته به شبکه و مدول بندی این نوع از نما انتخاب، طراحی و تعبیه می شود. معمولا اندازه این شیشه ها 2 در 3 متر و کمتر است، چرا که بزرگتر شدن شیشه می تواند هزینه های پروژه را افزایش دهد. ضخامت این شیشه ها که در واقع یک شیشه دو جداره می باشند حدود 6 الی 8 میلی متر می باشد.
کرتین وال نمایی است که می توان با توجه به نوع شبکه بندی، نحوه ساخت شبکه و ظاهری که اجرای نمای کرتین وال دارد آن را دسته بندی نماییم. بر اساس جنس متریال شبکه بندی و لاملها می توان این دسته بندی را به صورت زیر داشته باشیم.
از طرفی بر اساس روش ساخت نما می توان طبقه بندی دیگری که پیش تر به آن اشاره نموده ایم یعنی اجرای نمای به صورت پیش ساخته یا یونیتایز و استیک را برای نمای کرتین وال در نظر بگیریم.
علاوه بر موارد گفته شده می توانیم نمای کرتین وال را بر اساس ظاهر آنها نیز طبقه بندی نماییم:
اگر هنوز هم به این فکر می کنید که چرا نمای کرتین وال محبوب شده است پیشنهاد می کنیم مزایای بهره گیری این سبک از نماسازی را با ما مرور نمایید.