طراحی

پایان کار ساختمان روستایی و اهمیت آن

پایان کار ساختمان روستایی

پایان کار ساختمان روستایی را می‌بایست پس از اتمام کار ساخت و ساز بنا، با مراجعه به بنیاد مسکن روستای خود دریافت نمایید. چنانچه روستای شما بنیاد مسکن ندارد، لازم است به دهیاری یا بخش‌داری روستا مراجعه کنید. بر اساس ماده ۳ قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک، دهیاری‌ها مسئول نظارت بر تمامی ساخت و سازهای روستایی هستند. وجود پایان کار ساختمان‌های روستایی، به ویژه سازه‌هایی که به صورت ویلا ساخته شده و در واقع ویلا هستند، سند و تضمینی است برای خریداران این سازه‌ها؛ زیرا نشان می‌دهد ساختمان مورد نظرتان تخلفی ندارد.

پایان کار ساختمان روستایی برای چه مواردی لازم است؟

داشتن برگ گواهی اتمام عملیات ساختمانی (گواهی پایان کار ساختمان) برای تمامی ساختمان‌ها، چه در شهرها و چه در روستاها الزامی است. سه حالت وجود دارد که بر اساس آن، ساختمان شما نیاز به گواهی پایان کار خواهد داشت:

  1. چنانچه در یک زمین، یک ساختمان جدید بنا کرده‌اید.
  2. چنانچه ساختمان قبلی را تخریب کرده و بجای آن ساختمان جدید ساخته‌اید.
  3. چنانچه ساختمان‌تان را بازسازی کرده‌اید و طی این بازسازی، تغییراتی در متراژ ساختمان ایجاد شده است.

اگر می‌خواهید برای خانه یا ویلایی که در روستا ساخته‌اید، سند بگیرید و تمایل دارید ساختمان نوساز شما حتماً سنددار باشد، بی درنگ برای گرفتن پایان کار ساختمان روستایی خود اقدام کنید. داشتن پایان کار راه را برای خرید و فروش ساختمان باز می‌کند. زیرا اگر آن را نداشته باشید، امکان فروش قانونی سازه خود را نخواهید داشت. علاوه بر این، داشتن پایان کار، گواهی است بر قانونی بودن سازه شما از تمام جنبه‌ها؛ اعم از جنبه‌های فنی -مهندسی ساختمان و جنبه‌های قانونی. در یک جمله، برگه پایان کار، اصالت و صحت ملک شما را تضمین می‌کند.

مدارک لازم جهت دریافت پایان کار ساختمان روستایی

جهت دریافت پایان کار ساختمان روستایی خود، لازم است خودتان به عنوان مالک ساختمان، حضور داشته باشید. چنانچه وکیل دارید و به دلایلی خودتان نمی‌توانید در زمان درخواست پایان کار، در بنیاد مسکن یا دهداری حضور پیدا کنید، می توانید وکیل را جایگزین خودتان بفرستید. در هر صورت، در زمان دریافت پایان کار، باید مدارک زیر را همراه داشته باشید.

  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مالک.
  • در صورت داشتن وکیل، ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مالک و وکیل. همچنین وکیل می‌بایست اصل و کپی وکالتنامه محضری را همراه داشته باشد.
  • کپی اصل سند مالکیت. در صورت نبود سند مالکیت، فرم گواهی مالکیت زمین که از سوی شورای اسلامی تأیید شده است.
  • قبض آب، برق، گاز و تلفن که به نام مالک باشد.
  • کپی پروانه ساختمان (جواز ساخت ساختمان).
  • حدأقل سه عکس رنگی از نماهای مختلف ساختمان؛ ابعاد عکس ها حدأقل 8×12 سانتیمتر باشد.
  • تصویر موقعیت ملک روی نقشه طرح هادی و تأیید شورای اسلامی روستا یا هیأت امنا و یا شورای صنعتی و بخشداری.
  • جوابیۀ استعلام از برق منطقه‌ای شهرستان، ادارۀ گاز، امور آب، منابع طبیعی، اداره کشاورزی، ادارۀ محیط زیست، ادارۀ راه و شهرسازی.
  • فرم تبصرۀ 2 بند 3 ماده 99 قانون شهرداری که توسط بخشداری روستا تکمیل شده است.

چنانچه ملک شما سند ندارد، برای دریافت پایان کار ساختمان روستایی خود، فرم گواهی مالکیت زمین که از سوی شورای اسلامی تأیید شده است همراه داشته باشید. علاوه بر آن، اصل و کپی مبایعنامه، قولنامه و یا تقسیم نامه لازم است.

پس از ارائۀ مدارک بالا و تشکیل پرونده، مدارک شما توسط بنیاد مسکن و یا دهیاری روستا بررسی می‌گردد. سپس یک کارشناس برای بازدید ساختمان شما فرستاده می‌شود تا صحت موارد ارائه شده تکمیل گردد. پس از بازدید کارشناس، چنانچه ملک خلافی نداشته باشد، پروسۀ صدور برگ اتمام عملیات ساختمانی شما به مرحلۀ اجرا می‌رسد. اگر در ساخت ساختمان خود خلافی داشته باشید، باید خلافی خود را صاف کنید. این کار معمولاً با پرداخت هزینه به بنیاد مسکن روستا انجام می‌شود؛ به شرط آنکه خلافی در حدی باشد که با پرداخت هزینه، قابل چشم پوشی باشد.

اهمیت پایان کار ساختمان روستایی

امروزه در بسیاری از روستاهای کشور، متأسفانه شاهد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی، باغ‌ها و زمین‌های زراعی به کاربری مسکونی هستیم. این تغییر و تبدیل در بسیاری از موارد جهت ویلاسازی و با هدف کسب درآمد بیشتر از فروش و اجارۀ ویلاها صورت می‌گیرد. طبق قانون، مالکین این زمین‌ها، در صورت تغییر کاربری، درصدی از مساحت زمین یا زمین های خود را از دست خواهند داد. به این صورت که:

  • با تغییر کاربری باغات به کاربری مسکونی، 35% از مساحت باغ خود را از دست خواهید داد.
  • با تغییر کاربری زمین های کشاورزی و زراعی به کاربری مسکونی، 40% از مساحت باغ خود را از دست خواهید داد.

در هر دو حالت، متراژ از دست رفته را باید به دهیاری روستای مربوطه واگذار شود. دهیاری نیز موظف است در حفظ کاربری اصلی این فضاها و حتی توسعه آن بکوشد!

حال تصور کنید که شما به عنوان خریدار، قصد خرید ساختمان یا یک ویلا در روستای مورد نظرتان را دارید. چگونه می‌توانید مطمئن شوید که ملکی که قرار است خریداری کنید، شرایط بالا را نداشته؛ یعنی قبلا زمین زراعی یا باغ نبوده است. یا اگر بوده، کارهای مربوط به تغییر کاربری آن به صورت قانونی انجام شده است یا خیر؟

اینجاست که اهمیت داشتن برگ (گواهی) پایان کار ساختمان روستایی دو چندان می‌شود و خیال شما را از حواشی بعدی مربوط به خرید ساختمان مورد نظرتان آسوده می‌کند.

خوب است بدانید در مورد تغییر کاربری از مسکونی به تجاری در روستاها نیز 30% از ارزش روز ملک شما نصیب دهیاری خواهد شد.

اهمیت پایان کار ساختمان روستایی

اهمیت پایان کار ساختمان روستایی

همچنین بخوانید در بارۀ: پایان کار ساختمان قدیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *