طراحی

10 متریال پرکاربرد در طراحی نما

10 متریال پرکاربرد در طراحی نما

اولین تماس هر بیننده با یک ساختمان از طریق نمای آن صورت می پذیرد؛ بدین گونه که نمای ساختمان به عنوان پوسته بیرونی آن جلوه خارجی آن را رقم می زند و برای ارتباط با آن لازم نیست به ساختمان وارد شوید، کافی است رهگذری باشید که در حال عبور از مقابل ساختمان است. بنابراین نمای ساختمان شما به طور مستقیم بر قیمت ملک شما تاثیر می گذارد و می تواند به زیباسازی خیابان هم کمک نماید. اینجاست که اهمیت طراحی نما مشخص می شود. مهم ترین عوامل تعیین کننده در طراحی نما عبارتند از سبک های طراحی نما و متریال طراحی نما. در این مقاله قصد داریم تا 10 متریال  پرکاربرد در طراحی نما که که این روزها در ساخت نما رایج هستند را معرفی نماییم. پس با ما همراه باشید:

اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.

1. آجر

نما آجری

نما آجری

آجر یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمان سازی و نماسازی در تاریخ ساخت و ساز کشور بوده است. این متریال در ایران به وفور تولید می شود و به همین علت از تنوع رنگی و ابعادی بسیار بالایی برخوردار است و قیمت مناسبی نیز دارد. با استفاده از آجر می توان نماهای سنتی، مدرن و پست مدرن خلاقانه ای با رنگ های گرم و زنده را اجرا نمود. تولید آجر در ابعاد و اشکال مختلف آن را به مصالحی منعطف جهت ساخت نما تبدیل کرده است. مراقبت، نگهداری و نظافت نما آجری بسیار آسان است و این متریال از عمر مفید بالایی برخوردار است. آجر عایق صوتی و حرارتی خوبی است و از اتلاف انرزی جلوگیری می نماید. اگر شما هم از طرفداران نما آجری هستید، ما مقاله ای تحت همین عنوان در سایت داریم که خواندنش را به شما توصیه می کنیم.

2. بتن

نما بتن

نما بتن

بتن اکسپوز یا بتن نما یکی از متریال هایی است که این روزها از محبوبیت بالایی در میان طراحان و کاربران برخوردار است. این متریال بسیار منعطف است و می توان طرح های متفاوت و خلاقانه ای را با آن اجرا نمود. این متریال معمولا به صورت پنل های پیش ساخته در اشکال و ابعاد مختلف ساخته می شوند. اصلی ترین مزایای بتن اکسپوز عبارتند از سرعت اجرای بالا، مقرون به صرفه بودن و زیبایی و ظاهر جذاب. این متریال دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت تغییرات دماست و طول عمر و دوام بالایی دارد. راستی ما مقاله ای با عنوان طراحی نمای مدرن بتن اکسپوز در وبسایت همستان داریم که در صورت تمایل می توانید آن را مطالعه فرمایید.

3. چوب

نما چوب

نما چوب

چوب یکی از مصالح طبیعی نماسازی است و به علت رنگ های گرم و بافت زیبایی که دارد، از محبوبیت زیادی جهت اجرای نمای ویلا و ساختمان های مسکونی برخوردار است. این متریال عایق حرارتی مناسبی به شمار می آید و به خوبی با متریال های دیگر ترکیب می شود؛ در نتیجه می توان نماهای بسیار زیبا و خلاقانه ای در سبک های مدرن، پست مدرن، سنتی و نما روستیک با آن خلق کرد. در گذشته استفاده زیادی از چوب در فضای آزاد نمیشد؛ چرا که این مصالح در برابر حشرات و رطوبت آسیب پذیر ایت. اما در حال حاضر با استفاده از روکش های شیمیایی و روش های تخصصی، چوب را در برابر عوامل خارجی ایمن می کنند. در صورت تمایل مقاله نمای چوبی را در وبسایت همستان مشاهده نمایید.

4. سنگ

نما سنگ

نما سنگ

سنگ یکی از مصالحی است که از روزگار قدیم در ساختمان سازی کاربرد داشته است. این متریال تا به امروز استفاده وسیعی در صنعت ساختمان و از جمله نماسازی داشته است. این متریال در جنس، طرح، رنگ و ابعاد بسیار متنوعی در بازار وجود دارد و طراح می تواند متناسب با نمای طراحی شده از آنها بهره ببرد. سنگ متریالی بسیار مستحکم و مقاوم است و علاوه بر آنکه آلودگی را نمایش نمی دهد، نظافت آن آسان است؛ به همین علت همیشه ظاهری مرتب و لوکس دارد. هزینه متریال سنگ و نیز هزینه اجرای آن نسبت به سایر متریال ها کمی بالاتر است و نتیجه کار با آن داشتن نمایی با طول عمر بالاست. سنگ بهترین انتخاب برای طراحی نما کلاسیک و نئوکلاسیک است. اگر شما هم به نماهای سنگی علاقمندید مقاله نما سنگ را در وبسایت ما مطالعه فرمایید.

5. شیشه

نما شیشه ای

نما شیشه ای

شاید بتوان گفت تنها متریالی که در همه نماها با سبک ها و کاربری های مختلف استفاده می شود، شیشه است. اما این متریال بیشترین کاربرد را در ساخت نماهای تجاری، اداری و فروشگاه ها به شکل وسیع دارد. همچنین شیشه انتخاب خوبی برای بخش های وسیعی از نمای ویلاست، چرا که دید و منظر در طراحی ویلا از اهمیت بالایی برخوردار است. شیشه به علت شفاف بودن دید خوبی را از داخل ساختمان به بیرون برای کاربر فراهم می کند و نما را از بیرون زیبا و درخشان جلوه می دهد. همچنین شیشه نور را به خوبی از خود عبور می دهد و فضای داخلی را غرق در نور می نماید. سرعت اجرای نمای شیشه ای نسبتا بالاست. نماهای شیشه ای از تنوع زیادی برخوردارند که چند مورد اصلی آن عبارتند از: نما کرتین وال، اسپایدر، اسکای لایت، فریم لس ترکیبی، و هندریل شیشه ای. جهت آشنایی بیشتر با این نما، مقاله نمای شیشه ای را در وبسایت همستان مشاهده بفرمایید.

6. فلز

نما فلزی

نما فلزی

فلز از جمله مصالحی است که در گذشته کمتر در نما استفاده می شد؛ اما این روزها با پیشرفت تکنولوژی و صنعت ساختمان سازی از آن استفاده گسترده ای از جمله در ساخت نمای ساختمان ها می شود. ورق های فلزی به صورت ساده و طرحدار در رنگ ها و ابعاد مختلف در بازار عرضه می شوند و بیشتر در نمای ساختمان های اداری، تجاری و صنعتی استفاده می شوند. برخی از نماهای فلزی که می توانیم به آنها اشاره کنیم عبارتند از نمای پانچ متال، استرچ متال، گالوانیزه، کامپوزیت، ساندویچ پانل و غیره . اگر نماهای فلزی مورد علاقه شما هستند، مقاله نمای فلزی را مطالعه فرمایید.

7. سیمان

نما سیمانی

نما سیمانی

سیمان یکی از پرکاربردترین مصالح در صنعت ساختمان است که این روزها در نماسازی نیز بسیار رواج یافته است. انعطاف پذیری بالا و صرفه اقتصادی دو ویژگی بارز نماهای سیمانی هستند. با سیمان می توان نماهای سبک های مختلف را ولو با احجام هندسی نامنظم شکل داد و طرح هایی خلاقانه آفرید. چند نمونه از نماهای سیمانی رایج عبارتند از نما سیمان سفید، نمای سیمان شسته، نمای سیمان تخته ماله، نمای سیمان خراشی، نمای آبساب، نمای سیمان تگرگی، نمای سیمان ماهوتی، نمای سیمان چکشی و غیره . اگر تمایل دارید مقالات نمای رومی سیمانی و طراحی نما سیمانی را مطالعه فرمایید.

8. کامپوزیت

نما کامپوزیت

نما کامپوزیت

یکی از مصالح مدرنی که بیشتر در ساخت بناهای تجاری و اداری کاربرد دارد، کامپوزیت است. این متریال از لایه های آلومینیومی ساخته شده که قابلیت شکل پذیری زیاد و مقاومت بالایی دارد. کامپوزیت عایق صوت و حرارت است و از تنوع نسبتا زیادی در بازار برخوردار است. اجرای نمای کامپوزیت با سرعت نسبتا بالایی صورت می گیرد و تایل های آن عایق صوت و حرارت می باشند. اگر علاقمند هستید تا در مورد این نما بیشتر بدانید، مقاله طراحی نما کامپوزیت را مطالعه فرمایید.

9. سرامیک

نما سرامیکی

نما سرامیکی

بسیاری از افراد سرامیک را فقط مختص استفاده در معماری داخلی و سرویس های بهداشتی می دانند. این در حالی است که طیف گسترده ای از سرامیک تولید شده به مصارف ساخت نمای ساختمان می رسد. سرامیک از جمله مصالحی است که علاوه بر طراحی نمای مدرن، در ساخت نماهای کلاسیک هم کاربرد زیادی دارد. این متریال به علت وزن کم، مقاومت بالا در برابر رطوبت، تنوع زیاد در بازار و سهولت اجرا از محبوبیت زیادی برخوردار است.
همچنین در مواردی که کارفرما تمایل به نمای سنگی دارد و بودجه اش کافی نیست، توصیه ما به ایشان نمای سرامیکی خواهد بود.

10. جی اف آر سی

نما جی اف ار سی

نما جی اف ار سی

نمای پیش ساخته gfrc یکی از مصالح مدرن است که از سرعت اجرای بالایی برخوردار است و این روزها مورد استفاده نماسازی در طرح های مدرن و سنتی است. این متریال نوعی بتن است که مقاومت آن با استفاده از الیاف شیشه مسلح شده افزایش یافته است؛ بنابراین وزن نسبتا پایینی دارد و استحکام بالایی در برابر فشار هوا و عوامل جوی دارد؛ از این رو با همه اقلیم ها سازگار است. از gfrc در ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی استفاده می شود.همچنین در مواردی که کارفرما تمایل به نمای سنگی دارد و بودجه اش کافی نیست، توصیه ما به ایشان نمای سرامیکی خواهد بود.

سوالات پرتکرار درباره 10 متریال پرکاربرد در طراحی نما

  1. 10 متریال پرکاربرد در طراحی نما شامل چه مواردی می شود؟ از متریالهای پرکاربرد برای طراحی نما می توان به آجر، بتن، چوب، سنگ، شیشه، فلز، سیمان، کامپوزیت، سرامیک و جی اف ار سی اشاره نماییم.
  2. در طراحی نما مدرن از کدام یک از این 10 متریال پرکاربرد در طراحی نما استفاده می شود؟ آجر، بتن، کامپوزیت و سرامیک از جمله متریال پر کاربرد برای طراحی نما مدرن می باشد.
  3. متریال پرکاربرد در طراحی نما کلاسیک چیست؟ سنگ و سرامیک جزو متریال های پرکاربرد طراحی نما کلاسیک می باشد و البته این متریال برای طراحی نما نئوکلاسیک نیز به کار گرفته می شود و می تواند جلوه خاصی به نمای مجلل ساختمان شما ببخشد.
  4. متریال پرکاربرد در طراحی نما پیش ساخته کدام است؟ متریالی از جمله بتن و جی ار اف سی از جمله نماهای پیش ساخته به حساب می آیند که به صورت پنل های پیش ساخته طراحی و برای اجرای نما به کار برده می شوند.
  5. متریال پرکاربرد در طراحی نما تجاری و اداری چیست؟ شیشه، فلز، کامپوزیت و ج اف ار سی از جمله متریالهایی است که جهت ساخت نما تجاری و اداری قابل استفاده و رایج می باشند.

نمونه طراحی نما گروه معماری همستان

همراهان گرامی گروه معماری همستان می توانید از سایر طراحی های گروه ما بازدید نمایید.
طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی گلزار

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی گلزار

این مجموعه در زمینی به مساحت 630 مترمربع در غرب شهر تهران و منطقه باغ فیض، خیابان گلزار 9 واقع شده است. لوکیشن مجتمع مسکونی گلزار یکی ا...

ادامه مطلب

طراحی ویلای باران منطقه تهراندشت

طراحی ویلای باران منطقه تهراندشت

طراحی محوطه ویلا یکی از مهم ترین بخش های طراحی ویلاست؛ چرا که اولین تماس فضایی بیننده با یک ویلا از طریق محوطه بیرونی آن صورت می گیرد و...

ادامه مطلب

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی آقای میثاقیان

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی آقای میثاقیان

پروژه مسکونی جناب آقای میثاقیان در زمینی به متراژ 545 متر مربع (ابعاد21*25 متر)، با موقعیت جنوبی در شمال شهر تهران در منطقه ولنجک واقع ...

ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *