اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
طراحی نما به سبک های مختلف با توجه به سلیقه کارفرما انجام می شود و لازم به ذکر است طراحان برای ارائه یک طراحی درست و اصولی می بایست سلایق، ترجیحات و نیازهای کارفرما و ساکنین منزل را بداند و اقدام به طراحی نما در سبک مد نظر آنها نماید. از این رو برای اینکه بتوانیم خلاصه ای از سبک های رایج برای شما ارائه دهیم پیشنهاد می کنیم مقاله پیش رو یعنی 5 سبک رایج طراحی نما را مطالعه فرمایید. هدف یاری رساندن به شما در انتخاب سبک طراحی نما به آسانی می باشد پس با ما همراه شوید.
اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.
شاید بتوان گفت رایج ترین سبک طراحی نماهای شهری این روزها همین سبک است. سبک مدرن ساده، صمیمی و بی آلایش است و به راحتی با بیننده ارتباط برقرار می کند. جهت طراحی نمای مدرن از خطوط صاف عمودی و افقی و پر و خالی کردن احجام خالص هندسی استفاده می شود. مصالح پر کاربرد در این سبک عبارتند از: سیمان، بتن، فلز، شیشه، چوب، آجر و غیره که به صورت تکی یا در همنشینی یکدیگر استفاده می شوند. اگر شما هم از طرفداران نما سیمان، نما بتن، نما فلزی، نمای شیشه ای، نمای چوب و نما آجری هستید و علاقمند هستید بیشتر بدانید مقاله طراحی نما مدرن را در وبسایت همستان مطالعه فرمایید.
یکی از سبک های پر طرفدار در طراحی نما، سبک مینیمال است که این روزها محبوبیت ویژه ای در میان طراحان و کارفرماها یافته است. نمای مینیمال ساده، سبک و عاری از پیچیدگی است و تزیینات اضافی در آن جایی ندارند. این نما معمولا با رنگ های سفید و خنثی اجرا می شود. احجام به کار رفته در نمای مینیمال معمولا ساده و خالص هستند و کانسپت طراحی معمولا ترکیبی از مکعب های پر و خالی است؛ از این رو در این سبک از فرم های غیر هندسی و پیچیده خبری نیست. در ساخت نمای مینیمال از یک یا نهایتا دو متریال با کنتراست کم استفاده می شود و بازشوها در این سبک ابعاد بزرگتری دارند.
اگر علاقه دارید تا در مورد سبک مینیمال بیشتر بدانید، ما یک مقاله هم درباره طراحی ویلا مینیمال داریم.
یکی دیگر از نماهای رایج در سیمای شهری، طراحی نما کلاسیک است که با عنوان نمای رومی نیز شناخته می شود. نمای رومی برگرفته از معماری یونان و روم باستان است و یادآور شکوه و جلال آنست؛ این نما پر زرق و برق، پرکار و دارای تزیینات فراوان است. اصلی ترین متربال مورد استفاده در این نما سنگ است. همان طور که می دانید سنگ یکی از مصالح نسبتا گران است و هزینه اجرای آن نیز به مراتب بالاتر است؛ این مسئله از یک طرف و پرکار بودن این سبک از سمت دیگر هزینه طراحی و اجرای آن را به مراتب افزایش می دهد. جهت کاهش هزینه های ساخت نمای ویلا کلاسیک می توان از سیمان نیز استفاده کرد. المان های مورد استفاده در نمای رومی عبارتند از: ستون و سر ستون، قرنیز، مجسمه، نرده های سنگی و غیره. اگر از طرفداران نمای رومی هستید، می توانید مقاله ما را در وبسایت همستان مشاهده فرمایید.
معماری به سبک نئوکلاسیک، بازگشتی به اصول کلاسیک است، اما مدرنیزه شده و با پیچیدگی و تزیینات کمتر. در این سبک تقارن، تناسبات طلایی، تعادل بین اجزا از سبک کلاسیک اقتباس شده اند و به طرزی ساده و بی آلایش در کنار هم قرار گرفته اند. یکی از تفاوت های بارز این دو سبک در متریال های مصرفی آنهاست. در سبک کلاسیک اصولا از سنگ و مصالح سنگی استفاده می شود؛ اما نمای نئوکلاسیک قابلیت بهره گیری از انواع متریال ها را دارد. طراحی نما نئوکلاسیک امروزه یکی از محبوبترین در بین مردم است.
رعایت اصول هندسی و تناسبات زیبایی شناختی پایه های اصلی معماری سنتی ایرانی هستند. المان هایی چون ایوان، طاق، طاقچه و گنبد، سقف های آینه کاری و گچبری شده، حوض و حوضچه، ارسی و غیره عناصر پرکاربرد در معماری سنتی ایرانی هستند. در طراحی نما به سبک سنتی ایرانی معمولا از متریال های بومی استفاده می شود و پرکاربردترین مصالح مورد استفاده در این سبک آجر است. شیشه های رنگی نیز دیگر مصالح پرکاربرد در طراحی و اجرای نما به این سبک است.
جهت آشنایی بیشتر با این سبک، مقاله طراحی ویلا سنتی را در وبسایت همستان مطالعه فرمایید.