طراحی

طراحی نما ساختمان اعم از مسکونی، اداری و تجاری

طراحی نما ساختمان

طراحی نما ساختمان عبارتست از فرایند ترسیم یک طرح برای ظاهر بیرونی ساختمان که بر اساس مسائل زیبایی شناسی، کاربری سازه، نوع اقلیم و مقررات شهری و منطقه‌ای صورت گیرد. طراحي نما برای مجتمع‌های مسکونی، ویلاها، ساختمان‌های اداری – تجاری، ساختمان‌های یک طبقه، دوبلکس و غیره، به سبک‌های مختلفی قابل اجرا است. از جمله این سبک‌ها می‌توان به طراحی به سبک کلاسیک (رومی)، مدرن و سنتی اشاره کرد که با متریال مختلف از جمله آجر، سنگ، کامپوزیت، شیشه و سیمان قابل اجرا است. آنچه مهم است، توجه به اصول طراحی نما و قواعد شهری و منطقه‌ای در طراحی هر یک از این سبک‌هاست. تطابق طرح مورد نظر و متریال آن، با سبک‌ها و مصالح ساختمانی سازه‌های موجود، از جمله مواردی است که قبل از آغاز طراحی باید به آن توجه شود. هماهنگی بین اجزای نما و خوانایی نما نیز اصولی هستند که طراح باید در زمان انجام طراحی در نظر بگیرد.

خدمات شرکت همستان در زمینه طراحی نمای ساختمان

همانند تمام جلوه‌های هنری، طرح‌های نما حاوی معنا هستند. نما هدف و عملکرد ساختمان، سبک و ارزش‌های فرهنگی را منعکس می‌کند. یک نمای استاندارد در کنار زیبایی ظاهری که به ساختمان شما می‌بخشد، می‌بایست از ساختار ساختمان محافظت ‌کند و انرژی را در داخل آن حفظ ‌کند (بهینه سازی انرژی). شرکت معماری همستان، با تخصص در زمینه ارائه انواع طرح‌های معماری، خدمات خود را به شرح زیر ارائه می‌دهد:

  • طراحی نما ساختمان یک طبقه، دو طبقه، سه طبقه، چهار طبقه و پنج طبقه و آپارتمان.
  • طراحي نماي مجتمع‌های مسکونی و اداری – تجاری.
  • طراحی نما ساختمان های ویلایی کوچک و بزرگ.
  • طراحي نماي خانه ویلایی یک طبقه.
  • طراحی نما ویلایی دوبلکس.
  • طراحي نماي بیمارستان.
  • طراحی نمای رستوران.
  • طراحي نماي مسجد.
  • طراحی نما مغازه.
  • طراحی نما سوله.
  • طراحي نماي مدرن باغ ویلا.

در طراحي نماي ساختمان مورد نظر شما، تا حدی که قوانین و ضوابط نما در شهر و منطقه شما اجازه دهد، از سبک‌های طراحي معماری و متریال زیر استفاده می‌شود.

  • سبک طراحی نما کلاسیک و رومی.
  • سبک مدرن.
  • طراحی نما سنتی.
  • نمای آجری سنتی و مدرن.
  • طراحی نما با انواع سنگ از جمله تراورتن.
  • طراحی نما کامپوزیت، شیشه و سیمان.

نمای ساختمان اولین و بیشترین تأثیر را بر بیننده دارد. بنابراین، یک سازه با طراحی نمای استاندار، نه تنها به مالک ساختمان حس امنیت و نشاط ایجاد می‌بخشد، بلکه به سایر اشخاص نیز حس زیبایی خود را القا می‌کند. همچنین در فروش ساختمان اولین و مؤثرترین نقش را ایفا می‌کند. شرکت مهندسی همستان، فعال در زمینه خدمات معماری، مجری طراحی انواع طرح‌های ساختمانی بر اساس سلیقه شما و قواعد ملی و شهرداری است. در این امر، طرح‌هایی استاندارد خلق می‌کنیم که در آن تطابق با معیارهای زیبایی شناسی روز دنیا نیز برای ساختمان شما لحاظ گردد. اما بهترین و مناسب‌ترین نما برای ساختمان شما کدام است؟ لازم است این نما چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ در ادامه، همراه ما باشید.

جهت دریافت مشاوره رایگان در این زمینه و یا درخواست طراحی، با ما تماس بگیرید: 44972920-021 و 44972921-021.

طراحی نما ساختمان چیست؟

هر ساختمان نما و ظاهری دارد که آن را بر اساس یک الگوی طراحی ساختاری است به خود گرفته است. این الگو یک رابط ساده بین ساختمان و مردم محسوب می‌شود. نمای ساختمان به عنوان پوسته بیرونی آن عمل می‌کند و نقش مهمی در تعیین جذابیت زیبایی شناختی، عملکرد و پایداری آن دارد. با این توضیحات، می‌توان طراحي نما را به صورت زیر تعریف کرد:

الگویی که یک مهندس معمار برای پنجره‌ها، درب (درب‌های) و دیوارهای بیرونی بخش جلویی ساختمان ارائه می‌دهد تا ظاهری آراسته و زیبا به سازه ببخشد. طرح نما را می‌توان همانند یک لباس برای ساختمان در نظر گرفت که در جلوه دادن کاربری ساختمان و ارزش قیمتی آن بسیار تأثیر گذار است.

نما تمام سطح خارجی ساختمان اعم از تمامی اضلاع و عناصر معماری قابل مشاهده از نمای بیرونی را در بر می‌گیرد. نما نمایانگر مفهوم کلی طراحی و بیان زیبایی‌شناختی ساختمان است و شامل متریال (مصالح)، بافت‌ها، رنگ‌ها و جزئیات برای ایجاد یک نمای بیرونی منسجم و از نظر بصری جذاب می‌باشد.

انواع طراحی نمای ساختمان

طراحي نماي هر ساختمان بسته به شرایط آب و هوایی منطقه، قوانین شهری و شهرداری منطقه و سلیقه کارفرما و طراح، در انواع متنوعی قابل انجام است. بر این اساس، انوع طراحی نمای ساختمان‌ها را می‌توان به صورت زیر طبقه بندی کرد:

  • انواع طراحی نما بر اساس سبک معماری.
  • انواع طراحی نما بر اساس متریال (مصالح).

هر یک از این موارد در ادامه توضیح داده شده است.

انواع طراحي نما بر اساس سبک معماری

سبک های مختلفی از معماری در سراسر دنیا وجود دارد. شیوه هایی مثل سبک معماری بروتالیسم، معماری ویکتوریایی، چینی، ژاپنی و غیره. در کشور ما دو سبک از سبک های معماری جهان قابل اجرا است که می‌توان طراحی نما را بر اساس آن انجام داد. این دو سبک عبارتند از:

  1. طراحی بر اساس سبک معماری کلاسیک و رومی.
  2. طراحی بر اساس سبک معماری مدرن.
  3. طراحی نما سنتی و سنتی – مدرن.
انواع طراحی نما؛ نمای سنتی

انواع طراحی نما؛ نمای سنتی

 

نمای سنتی - مدرن

نمای سنتی – مدرن

1- طراحي نماي کلاسیک (رومی) برای ساختمان

نمای کلاسیک یکی از زیباترین و اصیل‌ترین سبک های معماری نما است. این نما دارای تقارن است و همین مساله باعث می شود بیینده آرامش را در نمای ساختمان بیابد. عظمت و جذابیت نمای کلاسیک از دور و نزدیک و القای حس لاکچری از مهمترین ویژگی‌هایی هستند که نظر اشخاص را به داشتن چنین نمایی برای ساختمان خود جلب می‌کند. نمای رومی خود یکی از انواع نماهای کلاسیک است و در کشور ما، به اشتباه به انواع نمای کلاسیک، نمای رومی گفته می شود. در هر صورت، در پروژه‌هایی که ظرفیت بالایی برای طراحی دارند، این سبک‌ کلاسیک معمولا از محبوب‌ترین گزینه‌ به شمار می‌رود. از دیگر مزیت‌های نمای کلاسیک (رومی) پایین بودن ریسک آن برای سرمایه گذاران و صاحبان ساختمان است. به این ترتیب که:

  • اجرای نمای کلاسیک (رومی) چندان چالش برانگیز نیست؛ زیرا استادکاران زیادی در کشور هستند که در اجرای این سبک تجربه کافی را دارند.
  • ساختمان‌هایی که نمای کلاسیک (رومی) دارند، معمولاً به خوبی به فروش می‌رسند و نتیجه فروش برای سرمایه گذار رضایت بخش است.
  • به علت ماهیت طرح کلاسیک، این سبک نما در گذر زمان قدیمی نمی‌شود. با نگاه به ساختمانی با نمای رومی، نمی‌توان سن ساختمان را به طور دقیق حدس زد و این خود یک مزیت محسوب می‌شود.

این دو سبک مزایای دیگری هم دارند. پیشنهاد می‌شود برای دریافت اطلاعات بیشتر، نگاهی بر مقالۀ معماری کلاسیک و معماری رومی بیندازید. با همۀ این‌ها، متأسفانه اجرای نمای کلاسیک و رومی در کشور ما با محدودیت‌هایی مواجه است. حتی اگر شما درخواست طراحی نمای رومی را به طراح خود ارائه دهید و معمار نیز آن را طراحی کند، در مرحلۀ تأیید نما از سوی کمیته نما، با مخالفت مواجه خواهد شد. از این رو، در بسیاری از شهرهای کشور ما، کسب تاییدیه نمای رومی ممکن نبوده و پس از اجرا نیز جریمه‌هایی را در پی خواهد داشت. البته بسیاری از سازندگان، به دلیل جنبه‌های مثبت آن، پذیرای جریمه‌ها هستند و پس از اجرای نما، جریمه را پرداخت می‌کنند.

2- طراحی نمای مدرن برای ساختمان

نمای مدرن، یکی دیگر از سبک‌های معماری جهان است. این سبک ویژگی‌های خاص خود را دارد. اما توجه کنید که در کشور ما، سازندگان ساختمان بجز سبک کلاسیک، سایر سبک‌های طراحي نما را سبک مدرن اتلاق می‌کنند. بنابراین، پس اگر با معماری و هنر مدرن آشنا هستید، در ایران، نباید از دیدن یک نمای پست مدرن یا سایر سبک ها معماری تحت عنوان نمای مدرن تعجب کنید! در طراحی سبک مدرن، طراح و طرح حرف اول و آخر را می‌زنند. برخلاف طراحی نمای کلاسیک که دارای تقارن و اصول مشخص است، در طراحی نمای مدرن همه چیز در دستان طراح است. یعنی این طراح است که باید هارمونی، رنگ‌ها، شرایط زمانی و استانداردهای مورد نیاز را به کار گیرد و در پایان یک طرح زیبا و شکیل ارائه دهد. از مزیت‌های نمای مدرن این است که:

  • در حال حاضر جزء نماهای شاخص است.
  • اگر به درستی طراحی شود و متناسب با مقتضیات زمان ارائه گردد، بسیار چشمگیر بوده و جلب توجه خواهد کرد.
  • ذاتطراحي نماي مدرن ارائه طرحی نوست. این ویژگی همواره برای مخاطب جذاب بوده و باعث می‌شود نمای مدرن شاخص باشد.
  • هزینه اجرای طرح نمای مدرن بسیار قابل انعطاف است؛ شما می‌توانید بسته به بودجۀ خود، از مصالح ارزان مثل آجر تا سنگ های گران را انتخاب کنید. بنابراین، محدودیتی به لحاظ بازۀ قیمتی و متریال مورد استفاده وجود ندارد.
  • نماهای مدرن در صورت طراحی اصولی و استاندارد، مورد تأیید کمیته نما هستند. این موضوع کمک می‌کند تا مرحلۀ تأیید نما که از مراحل أخذ جواز ساخت ساختمان‌ است به سرعت پیش رود.

انواع سبک طراحی نما؛ نمای مدرن

انواع طراحي نما بر اساس متریال (مصالح)

سبک طراحی نما، تا حد زیادی تعیین کنندۀ مصالح مورد نیاز برای اجرای نما است. این موضوع به ویژه در مورد طراحي نماي رومی صادق است. به عنوان مثال، هیچگاه در نمای رومی از آجر یا کامپوزیت استفاده نمی‌شود. نمای کلاسیک و رومی مساوی است با متریال سنگی؛ آن هم از نوع مرمر و یا تروارتن درجه یک. به طور کلی، انواع متریال مورد استفاده برای نمای ساختمان عبارتند از:

  1. سنگ
  2. آجر
  3. سیمان
  4. شیشه
  5. کامپوزیت
  6. سرامیک

انواع طراحي نما ساختمان بر اساس متریال

1- طراحی نمای لوکس با سنگ

سنگ محبوب ترین متریال در ساخت نمای ساختمان است و نسبت به متریال دیگر، امتیاز بالاتری دارد. زیبایی، استحکام و دوام مهمترین ویژگی‌هایی هستند که برای متریال نما که همواره در معرض شرایط جوی و عوامل بیرونی هستند، نیاز است. این ویژگی‌ها، همراه با قابلیت استفاده برای انواع سبک‌ها، سنگ را به اولین گزینه برای ساختمان سازان تبدیل کرده است. ترکیب سنگ با متریال دیگر در نمای مدرن نیز نتیجه‌های درخشانی به همراه داشته است. اگر تمایل به استفاده از سنگ در طراحی و اجرای نمای ساختمان خود دارید، موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • هزینه‌های خرید سنگ نسبت به سایر متریال (آجر، شیشه، سیمان و غیره) بالاتر است.
  • در برخی از قسمت‌های نما که نیاز به ظریف کاری است، پرتی سنگ را خواهیم داشت. به طور کلی، در اجرای نما با سنگ، ممکن است بین 20-30 درصد پرتی داشته باشید که باید آن را در هزینه‌های خود لحاظ نمایید.
  • برخی از سبک‌های نما که با سنگ اجرا می‌شود (مثل کلاسیک) نیاز به زیرسازی و نبشی کشی دارند. هزینه‌های زیرسازی را نیز در نظر داشته باشید.

استفاده از سنگ زمانی می‌تواند ساختمان شما را چشمگیر و لوکس جلوه دهد که یک طراحی استاندارد و مناسب برای ساختمان صورت گرفته باشد. همچنین توانایی مناسب در اجرای سنگ بر اساس طراحی صورت گرفته، بسیار مهم است. در غیر این صورت، شما فقط هزینه بالا جهت خرید سنگ پرداخت کرده‌اید، بدون آنکه به نتیجۀ ایده آل و درجه یک برسید.

2- آجر متریالی برای طراحی نمای ساختمان سنتی و مدرن

استفاده از آجر در نمای ساختمان‌ها، قدمت زیادی دارد. آجر یکی از المان های هویت فرهنگی کشور است و در معماری سنتی ایران جایگاه ویژه‌ای دارد. هنوز هم مدرن‌ترین ساختمان‌ها از آن استفاده می‌شود. شاید دلیل استقبال برخی مردم از نمای آجری حس نوستالژی آن باشد. اگر تمایل به انتخاب آجر در طراحی نمای ساختمان خود دارید، خوب است بدانید که:

  • نمای آجر از آن دسته نماهاست که نیازمند طراحی قوی است.
  • ظرایف و هارمونی در این نما بسیار واجب است.
  • طراح باید بسیاری از موارد را از جمله رنگ آجر، هارمونی، بافت ها، ترکیب با سایر متریال ها و سایر موارد را در طرح خود اعمال کند.
  • آجر برای طرح‌های سنتی و مدرن قابل استفاده است.

با این حساب طراح می‌تواند نمای آجری را به شاهکار و یا فاجعه تبدیل نماید!

ذکر دو نکته در مورد نمای آجر لازم است تا بتوانید تصمیم درست‌تری در انتخاب نمای خود بگیرید.

  1. آجر ممکن است با گذر زمان دچار شوره شود. شوره به ویژه در اقلیم‌های مرطوب و پر بارش مستعدتر است.
  2. نورپردازی نمای آجری: بافت آجر به طور ذاتی زبر است. از این رو، بیش از آنکه نور را انعکاس دهد، آن را جذب می‌کند. بنابراین، اگر نورپردازی ساختمان در شب برایتان مهم است، به این موضوع توجه داشته باشید.
  3. در زمان خرید و فروش ملک، در مقایسه با ساختمان سنگی، به یک ساختمان نما آجر همواره در رتبه پایین‌تری نگریسته می‌شود (حتی اگر طراحی نمای برتری داشته باشد).

هزینه خرید آجر همواره کمتر از سنگ است. بنابراین، در شرایطی که کارفرما توانایی پرداخت هزینه‌های بالای ناشی از خرید سنگ را ندارد، می‌تواند یک امتیاز مثبت محسوب شود. به شرط آنکه طراح نمای شما بتواند یک طرح حرفه‌ای و شایسته برای نمای ساختمان شما خلق کند. امروزه آجرها را با رنگ بندی متنوع تولید می‌کنند. از این رو، دیگر از آن رنگ‌های نارنجی، زرد و قهوه‌ای که ممکن است در ذهن ما با شنیدن رنگ آجر نقش بندد، خبری نیست. این تنوع در رنگ، باعث می‌شود که بتوانیم الگوهای (Pattern) متنوعی در طراحی نمای آجری ایجاد کنیم و این نیز باز هم به قدرت و تجربه طراح شما بستگی دارد.

در کل نما آجر امتیاز بالایی را به خود اختصاص می‌دهد. اگر تمایل به انتخاب این متریال دارید و به دنبال یک مجموعه حرفه‌ای برای خلق یک طراحی نمای حرفه‌ای با آجر هستید، با ما در گروه معماری همستان همراه شوید. جهت ارتباط و دریافت مشاوره رایگان، با ما تماس بگیرید: 44972920-021 و 44972921-021

3- سیمان ارزان ترین متریال برای نمای ساختمان؟

گاه بجای سنگ، از سیمان سفید در نماهای کلاسیک و مدرن استفاده می‌شود. دلیل آن هم قیمت پایین‌تر سیمان نسبت به سنگ است. اگر تمایل به طراحی و اجرای نمای ساختمان خود با سیمان دارید، موارد زیر را نیز در نظر بگیرید:

  • چرک شدن نمای ساختمان در گذر زمان و عدم قابلیت تمیز شدن و شستشوی سیمان. این امر به ویژه در شهرهای آلوده و اقلیم‌های پر بارش مستعدتر است.
  • تنها راه تمیز دیده شدن نمای سیمانی (پس از چند سال استفاده) رنگ کردن آن است. آیا تمایل دارید نمای سیمانی ساختمان خود را رنگ کنید؟
  • احتمال ایجاد ترک در نماهای سیمانی. ترکیب بندی صحیح و استاندارد متریال سیمان و اجرای کار توسط استادکار ماهر، احتمال ایجاد ترک را به حدأقل می‌رساند.

تیره شدن رنگ سیمان سفید در گذر زمان، اجتناب ناپذیر است. خواه ناخواه، این ویژگی ذاتی سیمان است. اما گزینه‌ای وجود دارد که کمک می‌کند نمای سیمانی ساختمان شما، هم استحکام بهتر و هم مقاومت بهتری در برابر جذب آلودگی داشته باشد. این گزینه “میکروسمنت” است. میکروسمنت نوع پیشرفته‌تر سیمان است. استفاده از آن برای نمای ساختمان، یک پوشش صاف و صیقلی، بدون درز و بادوام ایجاد می‌کند. یکی دیگر از امتیازات مثبت میکروسمنت، قابلیتی است که برای استفاده مستقیم بر روی موادی مثل گچ، سنگ، چوب و کاشی دارد. تطبیق پذیری میکروسمنت منجر به استفادۀ روزافزون آن در نوسازی خانه‌ها، استفاده در ساختمان‌های تجاری، مراکز ورزشی، ساختمان‌های صنعتی و حتی ها هتل‌ها و رستوران‌ها شده است.

در نهایت باید بگوییم، درست است که سیمان را می‌توان ارزان‌ترین مصالح برای نمای ساختمان معرفی کرد، اما خوب است بدانید که اجرای آن به زیرسازی نیاز دارد. برای آنکه طرح نما شیک و چشمگیر درآید، لازم است قبل از اجرای سیمان، رابیتس کاری انجام شود. در مورد اجرای نمای کلاسیک با سیمان نیز علاوه بر رابیتس، به نبشی نیز برای نبشی کشی لازم است. پس در کنار هزینه‌های خود، این موارد جانبی را نیز لحاظ کنید!

4- نمای شیشه برای ساختمان

منظور از نماسازی با شیشه این است که سطح وسیعی از نما که ممکن است حتی برای عبور نیز تعریف نشده باشد، با شیشه پوشانده شود. امروزه این نما بیشتر مورد علاقه کاربری اداری است و در سایر کاربری‌ها کمتر به کار گرفته می‌شود. ویژگی‌های نمای شیشه‌ای که برخی از سازندگان را به سمت آن سوق می‌دهد عبارتست از:

  • نمای شیشه‌ای همواره در بالاترین سطح نماهای مدرن بوده و زیبایی خاصی به ساختمان می‌بخشد.
  • تنوع رنگ‌ها و رفلکت‌ها باعث می‌شود طراح پتانسیل زیادی در طراحی نما داشته باشد.
  • ترکیب شیشه با سیمان سفید، آجر و سنگ نیز بسیار رضایت بخش است.
  • ساختمان در غروب و همچنین نمای شب جلوه گری خواهد کرد.

نمای شیشه ای در کنار ظواهر فریبنده‌ای که دارد، کاستی‌هایی نیز دارد؛ از جمله اینکه:

  • نیاز به نظافت دارد و اگر قصد اجرای این نما را دارید باید نظافت نما و مراقبت‌های دوره‌ای را نیز در نظر بگیرید.
  • شیشه وزن نسبتا بالایی دارد. از این رو، طراح سازه شما باید نحوه استقرار این نما را حتما باید در طراحی سازه‌ای خود در نظر بگیرد. همچنین سلسله مراتب اجرای آن را حتما در مراحل اولیه اجرای ساختمان رعایت کند.
  • نمای شیشه‌ای می‌بایست بسیار دقیق و ظریف اجرا شود. اشتباه در زیرسازی‌ها، لطمات جبران ناپذیری به زیبایی نما وارد می‌سازد.

نیاز به اجرای دقیق و ظریفِ نمای شیشه‌ای، این الزام را به وجود می‌آورد که مهندس طراح، طراحی نما را طوری انجام دهد که تا حد امکان، فریم‌ها و سازه‌های مرتبط نمایان نشود. این امر دقت و تجربه مهندس طراح را می‌طلبد. همچنین اندکی بر هزینه‌های پروژه می‌افزاید.

انواع طراحی نما برای ساختمان؛ نمای شیشه ای

انواع طراحی نما برای ساختمان؛ نمای شیشه ای

5- طراحی نما کامپوزیت

کامپوزیت چند سالی است که در نمای ساختمان ها مورد استفاده است. از این متریال، بیشتر برای نماهای اداری، تجاری، هتل و بیمارستان‌ها استفاده می‌شود. کامپوزیت برای نمای کاربری‌های مسکونی و تجاری به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. اجرای این نما به صورت خشک است و نیازی به ملات ماسه و سیمان ندارد. سایر مزایای نمای کامپوزیت عبارتست از:

  • وزن پایین.
  • استحکام بالا.
  • عایق صدا و حرارت.
  • به راحتی امکان تعویض دارد.

کامپوزیت جزء متریال سبک است. متریال سبک، نمای سبک را در پی دارد و نماهای سبک معمولاً از ساختار ساختمان پشتیبانی نمی‌کنند. شیشه و کامپوزیت بیشتر جلوۀ تزئینی دارند و البته بسته به نوعِ اقلیم، می‌توانند در بهره وری انرژی نیز کمک کننده باشند.

انواع طراحي نما بر اساس متریال (مصالح)؛ نما کامپوزیت

انواع طراحي نما بر اساس متریال (مصالح)؛ نما کامپوزیت

6- نمای سرامیک

سرامیک قیمت پایین‌تری نسبت به سنگ دارد و سرعت اجرای آن بالاست. اما هیچگاه استحکام و ماندگاری سنگ را نخواهد داشت و زیبایی آن نیز به سنگ نمی‌رسد. نمای ساختمان شما با اجرای سرامیک هیچگاه چشم نواز نخواهد شد و این، ریسک خرید و فروش ساختمان را در پی خواهد داشت. از این رو، نمای سرامیک برای کاربری‌های مسکونی، ساختمان اداری کوچک یا فضاهای تجاری اصلا پیشنهاد نمی‌شود. نمای سرامیک تنها برای پروژه‌های اداری بزرگ، کارخانه ها و کارخانه های صنعتی قابل قبول است؛ آن هم به شرط داشتن طراحی مناسب.

نمای ساختمان با سرامیک

نمای ساختمان با سرامیک

طراحی نما بر اساس کاربری ساختمان

ساختمان ها به لحاظ کاربری به انواع زیر تقسیم می شوند:

  1. ساختمان های با کاربری مسکونی (شامل خانه های یک طبقه و کم طبقه، آپارتمان ها، ویلاها)
  2. ساختمان های با کاربری اداری (دفاتر و مجتمع های اداری، بانک‌ها)
  3. ساختمان های با کاربری تجاری (پاساژها و فروشگاه ها)
  4. ساختمان های با کاربری صنعتی (نمای کارخانه‌ها، نمای کارگاه‌ها)
  5. ساختمان های با کاربری آموزشی (مدرسه ها، دانشگاه ها، مهد کودک، آموزشگاه‌ها).
  6. ساختمان های با کاربری درمانی (درمانگاه، بیمارستان، آزمایشگاه)

توجه به نوعِ کاربری ساختمان جزء نخستین مواردی است که طراح باید در طراحی معماری خود مد نظر قرار دهد. نوع کاربری در انتخاب سبک طراحي و متریال بسیار تعیین کننده است.

به عنوان مثال، برای نمای بنای اداری، تعیین متریال مناسب بسیار مهم است و تاثیر شگرفی بر مخاطب دارد. دوام مصالح در نماهای ویلایی در اقلیم های مختلف و همچنین استفاده از متریال مناسب برای خانه‌های مسکونی که در مجاورت خیابان ها و مناطق پرتردد قرار دارند، مهم است.

متخصصان ما در مجموعه معماری همستان با در نظر گرفتن این نکات و توجه به جزئیات، یک طرح نمای حرفه‌ای برای شما ارائه می‌کنند.

طراحی نمای ویلا

در کشور ما طراحی نمای ویلا به سبک های مختلف از جمله مدرن، سنتی، کلاسیک و سنتی – مدرن قابل انجام است. بسته به اینکه ویلای شما در چه اقلیم جغرافیایی قرار دارد و دست شما برای استفاده از چه مصالحی باز است، می توان سبک های مختلف را انتخاب کرد. انتخاب متریالی مثل سیمان برای ویلاهای شمال و جنوب کشور که رطوبت هوا بالاست، پیشنهاد نمی‌شود. طراحی سنتی برای ویلاهای شمال که اغلب ساختمان‌هایش طراحی سنتی ندارند، تقریباً غیر قابل اجرا است. در مقابل، نماهای سنتی را برای ویلاهای شهرهای مرکزی و کویری ایران که سازه‌ها شکل سنتی خود را تقریباً حفظ کرده‌اند، در صورت تأییدیه کمیته نما، می‌تواند قابل اجرا باشد. در مورد ویلاهای مناطق گرمسیری، نمای شیشه ای به دلیل به دام انداختن و حفظ گرما در محوطه داخلی ساختمان، پیشنهاد نمی شود.

در صورتیکه نماهای مدرن برای شما جذابیت دارد اما نماهای سنتی نیز جزء ایده آل های شماست، می‌توانید از طرح های ترکیبی استفاده کنید و یک نمای مدرن – سنتی سفارش دهید.

مراحل درخواست طراحی نما تا تأیید آن

چنانچه در صدد ایجاد طرحی برای نمای ساختمان خود هستید، خوب است بدانید از زمان درخواست و اقدام اولیه تا رسیدن طرح به مرحلۀ تأیید و اجرا، باید مراحل زیر طی شود:

  1. جلسه با کارفرما به منظور آشنایی با سلیقه و خواست او و همچنین و بررسی مسائل پیش رو و توجیه کارفرما.
  2. برقراری ارتباط بین سلیقه کارفرما، فرصت ها و محدودیت های بنای مورد نظر و ضوابط و مقررات ملی و منطقه‌ای.
  3. ارائه طرح اولیه به صورت نقشه های دوبعدی و سه بعدی (گاه در قالب چند آلترناتیو).
  4. برگزاری جلسه با کارفرما جهت بررسی طرح و کسب تایید ایشان و اعمال تغییرات در صورت نیاز.
  5. تهیه نقشه ها و فایل های مورد نیاز جهت حضور در کمیته نما.
  6. تعیین وقت جلسه کمیته نما.
  7. حضور در جلسه کمیته نما و دفاع از طرح و کسب تاییدیه (در صورت اشکال باید برطرف و دوباره به کمیته نما برود).
  8. تهیه نقشه نمای ساختمان و جزییات اجرایی و ارائه آن به شهرداری.

برای سرعت بخشیدن به روند مراحل طراحی نما، با طراحان باتجربه، حرفه ای و متعهد کار کنید. ما در گروه معماری همستان شما را از آغاز تا پایان پروژۀ طراحي، به صورت حرفه‌ای شما را همراهی خواهیم کرد و شما را به نمای رویایی‌تان را به واقعیت تبدیل خواهیم کرد.

اصول طراحی نما

در ایجاد طرح برای ظاهر بیرونی ساختمان، لازم است یک سری اصول فنی و اساسی رعایت شود که در اینجا به اختصار به آن اشاره کرده‌ایم.

  1. سادگی و خوانایی نما
  2. دقت در انتخاب صحیح مصالح
  3. هماهنگی بین اجزای نما
  4. نورپردازی مناسب

1- سادگی و خوانایی از اصول طراحی نما

زیبایی در سادگی، همنشینی و همخوانی صحیح اجزای نما شکل می‌گیرد. پیچیدگی‌های بیجا و استفاده از عناصر متعدد و پراکنده، سبب گیج شدن بیننده خواهد شد و خلوص و صمیمیت نما را خدشه دار می‌کند. عناصر تشکیل دهنده نما باید به گونه‌ای متعادل و متناسب در کنار هم قرار گیرند و کیفیت بصری نما را افزایش دهند.

2- انتخاب صحیح مصالح

مصالح باید به نحوی انتخاب شود که بتواند معرف کاربری و هویت ساختمان باشد. همچنین به درستی با سایر مصالح ترکیب شود. دقت در کیفیت مصالح به کار رفته و رسیدن به نمایی با هارمونی چشمگیر شرط رسیدن به یک نمای ایده آل است.

3- هماهنگی بین اجزای نما

عناصر سازنده نما باید هماهنگ و دارای ریتم منظم باشد. لازمه ایجاد این هماهنگی تناسب بین اجزایی مثل بازشوی درب و پنجره‌ها و تراس و سایبان‌ها است. همچنین می‌توان به تناسب بین سازه‌های افقی و عمودی، مصالح و رنگ ها اشاره کرد که لازم است ایجاد گردد.

4- نورپردازی مناسب

نورپردازی مناسب نما به اندازه طراحی خود نما از اهمیت و حساسیت برخوردار است. نورپردازی باید به گونه‌ای باشد که در تاریکی شب نیز نما زیبا و جذاب به نظر رسد. از طرفی نورپردازی صحیح باید بر جلوه های بصری نما تاکید کند، نه آنکه نما را نادیده بگیرد و تنها خودش جلب توجه نماید.

ویژگی های یک طرح خوب برای نمای ساختمان

طراحی نمای بیرونی ساختمان نقش مهمی در چگونگی ظاهر و تأثیر آن بر اطراف و در نهایت بر جامعه دارد. این فاکتور از نظر بصری، چشمگیرترین جنبه بیرونی ساختمان است. در این طرح باید تناسبی بین حجم، مقیاس، نور و سایه ایجاد کند تا در عین بهبود عملکرد ساختمان، طرحی چشم نواز ایجاد گردد. طراحي نماي ساختمان شما به هر سبکی که باشد (مدرن، سنتی، کلاسیک) و از هر متریالی که استفاده کند (آجر، شیشه، کامپوزیت، سنگ) باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • جذاب به نظر برسد؛ در عین حال بتواند در برابر فرسایش باد، باران، خورشید و غیره مقاومت کند.
  • باید ارتفاع و عرض ساختمان شما را در رابطه با محیط اطراف آن متعادل کند.
  • از متریال مناسب استفاده شود؛ همچنین این متریال مکمل یکدیگر باشند. چه به لحاظ جنس و چه به لحاظ رنگ.
  • نه تنها از زیبایی و جذابیت ظاهری بهره مند باشد، بلکه استانداردها و کیفیت های بهره وری و بهینه سازی انرژی را نیز رعایت کرده باشد.

هزینه طراحي نما

تا بدین جا مطالب جامعی مرتبط با طراحی نمای ساختمان ارائه کردیم. از سبک و متریال موجود برای نما گرفته تا توجه به کاربری ساختمان و همچنین اصول و مراحل طراحي نما. کاربری ساختمان، سبک طراحی و متریال مورد نظر شما، بیشترین تأثیر را بر قیمت طراحي نماي ساختمان شما دارد. در کنار این ها، تعرفه های طراحی نما که از سوی سازمان نظام مهندسی کشور تعیین می شود را نیز باید در نظر داشته باشید.

شما برای رسیدن به یک نمای مطلوب نیازمند صرف هزینه و زمان هستید. تخمین هزینه ها قبل از آغاز کار طراحی، در تصمیم گیری شما برای انتخاب سبک طراحی و مصالح موردنظرتان کمک کننده است. اجازه دهید با یک مثال این مساله را تشریح کنیم.

فرض کنید می‌خواهیم برای یک آپارتمان مسکونی 6 طبقه با بر 15 متر، نمای مناسب را انتخاب کنیم. در زمان نگارش این مقاله قیمت هر متر مربع سنگ سفید کیفیت متوسط، (یک تا یک میلیون و دویست هزار تومان) است. با در نظر گرفتن یک طراحی ساده، شما احتمالا به 300 تا 400 متر مربع نماسازی نیاز دارید (اگر ارتفاع هر طبقه را متوسط سه و نیم متر در نظر بگیریم). پرتی سنگ شما نیز در بهترین حالت در حدود 20 درصد خواهد بود. پس باید در حدود 450 تا 500 متر سنگ سفارش دهیم. با توجه به قیمت سنگ و متراژ مورد نیاز، حداقل 500 میلیون تومان برای خرید سنگ باید در نظر بگیریم. این هزینه جدا از دستمزد استاد کاران و سایر مصالح است.

با تمام توضیحاتی که در این مقاله ارائه شد، در نهایت چه طرحی برای ساختمان شما مناسب است؟ اگر در تصمیم گیری خود تردید دارید یا نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید با متخصصان معماری همستان صحبت کنید و حتی به صورت حضوری به دفتر ما مراجعه کنید.

هزینه طراحی نما

هزینه طراحی نما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *